Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B9 AVANT 2.0TDI 190 QUATTRO S-TRONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Taka sytuacja...?

20180528_205930_crop_565x565.jpg

Opublikowano

Współczuje, w swojej też zaraz po zakupie dostałem kamieniem i szyba pękłą niemal identycznie. 

Na szczęście miałem jedną szkodę z AC gratis.

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, grom napisał:

Współczuje, w swojej też zaraz po zakupie dostałem kamieniem i szyba pękłą niemal identycznie. 

Na szczęście miałem jedną szkodę z AC gratis.

£75 za ori nową przez ubezpieczenie. Nie tak źle. Dzisiaj znowu na nieszczęście mała przygoda z kamieniem spod nadjezdzajacego samochodu i 2cm dzieliło mnie od następnej wymiany.?  kamień uderzył w gumowy spoiler obok szyby. 

Opublikowano

Niestety coś na co się nie ma wpływu.

Ja u siebie w RS4 dwa tygdnie po odbiorze autanialem już odprysk a obecnie mam dwa.Na szczęście dały się uratować bez wymiany szyby.Maska też dostała ale na szczęście folia ja uchroniła.

20180320_084331.jpg.a1c497e959386924b0d68add0c8256c4.jpg

Edytowane przez turdzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gratulacje zakupu. Pięknie skonfigurowany egzemplarz ?

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Pierwszy mod w b9. Bardzo tani:decayed:. Trochę było strachu przy lutowaniu ale już jest. Przycisk blokowania drzwi po stronie pasażera.

Jak dla mnie bardzo pożyteczna rzecz bo jak wysiądę z auta a pasażer zostaje to bez sięgania do moich drzwi może zablokować wszystkie drzwi i czuć się bezpiecznie.

20200802_152942.jpg

20200802_152938.jpg

Edytowane przez dymekn

Opublikowano

Witam, jak Ci się sprawuje ten automat? Ja się rozglądam za dieslem a5 2017 190km z przebiegiem tak do 60kkm i mnie korci ten automat, ale trochę odstraszają koszty jak się coś zacznie sypać właśnie. Może ktoś napisać o możliwych najczęstszych awariach oraz kosztach części i wymiany? 

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Kris1909 napisał:

Witam, jak Ci się sprawuje ten automat? Ja się rozglądam za dieslem a5 2017 190km z przebiegiem tak do 60kkm i mnie korci ten automat, ale trochę odstraszają koszty jak się coś zacznie sypać właśnie. Może ktoś napisać o możliwych najczęstszych awariach oraz kosztach części i wymiany? 

O awariach ciężko powiedzieć. Fakt miałem wyciek ze skrzyni jakiś czas temu A że przyszedł czas wymiany oleju w niej to i wyciek usunęli. Prosta wymiana uszczelki za parę £ i po robicie. Ktos powiedzial ze pilnowac oleju i jeździec.  Tak tez robię. Co do charakterystyki pracy to mozna by ponarzekać na małe opóźnienie przy ruszaniu na normalnym ustawieniu skrzyni w drive select. Natomiast w ustawieniu sport rusza dobrze.

Opublikowano
13 hours ago, dymekn said:

O awariach ciężko powiedzieć. Fakt miałem wyciek ze skrzyni jakiś czas temu A że przyszedł czas wymiany oleju w niej to i wyciek usunęli. Prosta wymiana uszczelki za parę £ i po robicie. Ktos powiedzial ze pilnowac oleju i jeździec.  Tak tez robię. Co do charakterystyki pracy to mozna by ponarzekać na małe opóźnienie przy ruszaniu na normalnym ustawieniu skrzyni w drive select. Natomiast w ustawieniu sport rusza dobrze.

Rozumiem, dzięki za odpowiedź mimo wszystko. Jakie masz tam zawieszenie? Sportowe czy komfortowe? Jeśli sportowe to nie jest za sztywne? Często w recenzjach mówią o tym, żeby nawet S-line dać sobie z tym zawieszeniem komfortowym, ale to pewnie zależy od preferencji. Z tego co wiem to fabrycznie Ultra i S-line mają sportowe a modele SE i Sport komfortowe. Ja mieszkam w IRL jak coś to auto kupowałby w IRL północnej gdyż jest taniej i lepszy spec. 

Opublikowano
  • Autor

Zawieszenie sportowe napęd quattro koła 255/35/19 I nie narzekam. Drogi są tu takie sobie. Asfalt  głośny ale jakiś mi to nie przeszkadza.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na pokład wpadły składane lusterka że szkłami fotochrom. Małą rzecz A cieszy. Cała operacja wymiany około 2h. Satysfakcja z samodzielnego montażu bezcenna.

20200830_201048.jpg

20200830_200225.jpg

20200830_200203.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, dymekn napisał:

Na pokład wpadły składane lusterka że szkłami fotochrom. Małą rzecz A cieszy. Cała operacja wymiany około 2h. Satysfakcja z samodzielnego montażu bezcenna.

20200830_201048.jpg

20200830_200225.jpg

20200830_200203.jpg

Modzik na plus :thumbup1: