LizakB5 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) Witam, szukam jakiejś alternatywy... Wczoraj troszkę grzebałem przy aucie i zechciało mi się złożyć oparcia tylnej kanapy, jak wiadomo są tam takie rączki i jakoś tak jedną z tych rączek chwyciłem, że po prostu strzeliła... urwała się tak, że w żaden sposób nie mogę teraz złożyć pojedynczego oparcia. Jest tam jakieś inne dojście? Próbowałem sciągnąć ten cały plastik i też nic z tego, nie mam pojęcia jak sobie teraz z tym poradzić ? Ktoś jest w stanie jakoś poratować? W jaki sposób ściągnąć ten plastikowy uchwyt z rączką? Tam jest śrubka pod rączką ale po jej odkręceniu trzyma właśnie ten uchwyt. Chyba, że jest jakiś inny patent na złożenie oparcia bez ingerencji w ten uchwyt, z góry dzięki za ratunek Edytowane 20 Maja 2018 przez LizakB5
Pablo1809 Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 Z tego, co pamiętam to rączkę można wyjąć podważając śrubokrętem i tak jest do wymiany, więc jak ją bardziej uszkodzisz to i tak chyba nie będzie to miał oznaczenia. Cały plastik trzyma się na 3 śrubach. 1 od góry i 2 z tyłu (dojście do nich po złożeniu oparcia). Spróbuj naciąć ten kawałek rączki (zrób coś na kształt łba śruby) i śrubokrętem przekręć da radę złożyć oparcie. Zdemontujesz plastik i założysz nowy.
LizakB5 Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Opublikowano 26 Maja 2018 Dobra pykło, jakoś kombinerkami udało mi się zastąpić tą rączkę i złożyłem fotel. Dzieki za poradę Paweł.
Rekomendowane odpowiedzi