dpiorek Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Cześć Wszystkim. Jestem na forum nowy. Dzisiaj dobiłem targu z ojcem i nabyłem drogą transakcji Audi A4, B6 Avant z silnikiem TDI AVF Do tej pory śmigałem Audi 80 B4 również z silnikiem TDI 1z ale na wtryskach AFN i softem od MUNIORA ale do rzeczy Marka: Audi Model A4, B6 Rocznik: 2003 Wersja nadwozia: Avant Kolor: czarny metalik Silnik: TDI PD AVF 131KM/310NM Skrzynia: Manual 6b Koła: Standardowe 15" Audi Wyposażenie: - climatronik - 4x el. szyby - el. lusterka - demontowalny hak - podgrzewane fotele - skórzana tapicerka - BRAK - skórzana kierownica - BRAK - FIS - BRAK - Tempomat - BRAK - ksenony - BRAK - radio 2 DIN - BRAK - Duże koło - BRAK Czyli bieda Przebieg?? Niech zostanie tajemnicą hyhy Ojciec jeździł przez ostatnie 3 lata więc rozrząd i inne podstawy mam z głowy, przynajmniej na razie Plany na tą bliższą i tą dalszą przyszłość: - ogarnięcie VAGiem tego i owego - Skórzana kierownica - Większe koło - Spryskiwacze reflektorów i ori ksenony - Wymiana klawiszy na nowe niezjechane palcami. Więcej raczej się dziać nie będzie więc topic będzie bardzo skromny Instalacja mojego CB Prosto... bez dziur i śrubek. Ale raczej do użytkowania od wielkiego dzwonu niż na co dzień jeszcze muszę przeprowadzić zasilanie w ustronne miejsce W sumie to mój pierwszy mod w tym aucie ? W kolejce polerowanie szyb i wymiana wycieraczek na te płaskie z 2004 wraz ze spryskiwaczami na mgiełkowe bo te ori szpryce to o kant czterech liter Dziś dobrałem się do kanapy aby odczytać wlepkę z kodami wyposażenia. A oto i one☺ E0A = Akcja specjalna-brak 7A0 = Bez odtwarzacza cd/instalacji do odtwarzacza płyt cd 4UE = Lewo/prawo 6XC = Lusterko zewn. elektr. ustawiane 1KD = Hamulce tarczowe tył J0R = Akumulator 1LB = Faustsattelbremse przod 1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe 3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny) 5MA = Wkłady ozdobne 7X0 = Bez ultradźwiękowej sygn.przy parkowaniu 4R4 = Elektryczne podnośniki szyb F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung 8GU = Alternator 0G1 = Przedłużenie okresu przeglądu 0YK = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 10 0JJ = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 1ba:1436-1495; 1bj:1436-1495 T9J = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 1,9/96kw tdipd 3NZ = Oparcie tylne dzielone 8JH = Reflektor halogenowy kzl U1A = Obudowa wskaźników - zegara i prędkościomierza X0A = National sales program germany 1N1 = Elektryczno-hydraul. wspomaganie ukladu kierown. 2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz. 8Q1 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl. 9Q3 = Wyswietlacz wielofunkcyjny 8Z5 = Chlodnica wody D3E = Silnik 4-cylindrowy wysokoprężny turbo 1,9/96kw tdipd 7Q0 = Bez systemu nawigacyjnego C1W = Felga aluminiowa 6 jx15h2 et42 7K0 = Bez układu kontroli ciśnienia w oponach 4X3 = Boczna pod.bezp. z przodu i pod.bezp.głowy 2K1 = Zderzak wzmocniony 6R1 = Osłona dźwigni zmiany biegow 3L3 = Siedzenia normalne przod 4KC = Szkło atermiczne-dookoła, zielony 3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej 5D1 = Carrier frequency 433.92 to 434.42 mhz 1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego 0GE = Instalacja oczyszczania gazow spal. eu3 01A = Nie znaleziono kodu. 4GH = Szkło atermiczne-dookoła, zielony Tak czytam, czytam i paru kwestji nie rozumiem 1. 8Q1 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl. 2. 9Q3 = Wyswietlacz wielofunkcyjny Ad 1. Mam tylko regulacje za pomocą pokretla a brzmi to jak jakies samopoziomowanie. Hyhy Ad 2. Czy to oznacza ze po zakupie odpowiednich manetek i probach odblokowania fisu ten owy fis będzie działał jak należy? Edytowane 1 Lipca 2018 przez dpiorek
trepek Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Tak sie zawsze mowi, ze nic nie bedzie sie dzialo. A tutaj za pol roku kurier za kurierem z fantami Powodzenia!
dpiorek Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Było by miło, tak jak mówisz... Czas pokaże. A Kolegę z bratniego forum kojarzę. Pozdrowienia Edytowane 22 Maja 2018 przez dpiorek
Raamboo Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Wrzuć trochę więcej fot co będziemy mieli historię jak wyglądało auto zanim powiedziałeś "więcej raczej się dziać nie będzie więc topic będzie bardzo skromny" Jakieś foty wnętrza itd. I już śledź inne tematy co będziesz wiedział jak bardzo nie chcesz modzić auta
dpiorek Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Foty będą niebawem :D. A z modami to pewnie tak jak w mojej B4, widać, ze nic się w niej nie działo :) Skromnie utrzymana ale czysta i zadbana na miarę moich możliwości :D Jak portfel pozwoli to i jakieś mody będą :D Czas pokaże :)
marekgolczynski Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Serię są nudne zawsze coś wpadnie:D
dpiorek Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Opublikowano 23 Maja 2018 16 godzin temu, Kavior78 napisał: Co robisz z B4? Bedzie na sprzedaz? Najprawdopodobniej... jeszcze ostateczna decyzja nie podjęta.
dpiorek Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Opublikowano 30 Maja 2018 Takie kwiatki pokazały się po podłączeniu VAGa. Udało się skasować 00710 - wykonałem nastawy podstawowe zgodnie z info na forum :D. Skasowały się 01370, 00962, 01368, 01371, 01572 na jak długo, to czas pokaże hyh. Zostaje 01134,01562 i 00588. O ile na 00588 mam pomysł, to na 01562 nie mam żadnego, a na razie nie chcę rwać tapicerki. A propos błędów 01370 - 01572... czy uszkodzony kluczyk może być temu winien?? Ojciec twierdził, że drugi kluczyk jest coś nie do końca sprawny. Raz otwierał, a raz nie czy jakoś tak. I tak zachodzę w głowę, czy to może on generował takie błędy czy może po prostu pier... ę głupoty hahah pozdro
dpiorek Opublikowano 31 Października 2019 Autor Opublikowano 31 Października 2019 Cześć Wszystkim :) Nie wiem jak u was ale u mnie już święta Szkoda tylko, że zęby bolą i oczy łzawią jak się na paragon patrzy hehe.. Właśnie wpadła paczka od dzikiego
staniek Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Dobry wybór, ja na lemforder'ze przekroczyłem już 100kkm i ciągle się trzymają
dpiorek Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Opublikowano 1 Listopada 2019 Teraz czekamy na instalację a następne w kolejce zwierciadła i wycieraczka wsteczna
dpiorek Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Pany temat lichy nie ma co ale żeby nie było to coś się tam dzieje... Odkurzanie i pranie wnętrza Nówki tarcze i klocki Brembo na przodzie Trafiło się 1be więc nie było co czekać. Moje 1ba i tak już zmęczone było... Za małą flaszkę wpadł panel klimy z idealnymi klawiszami temperatury. Nie to co moje No i tempomat z modułem Q... dziś próba podejścia z kolegą ze Strefy VAG zobaczymy co z tego wyjdzie A tym czasem POZDRO!
Rekomendowane odpowiedzi