wit.s Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 gosiaa. Zagadaj na PW z kolega Michał. On jest również z Radomia i deklarował (np tutaj http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=7581&start=120), że ma VAGa - na pewno pomoże :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiaa Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 wit.s, Wielkie dzięki...jestem właśnie jutro umówiona z jakimś kolegą znajomego odnośnie diagnostyki VAGiem...Jak to nie wypali odezwę się pod wskazanym adresem:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Przebieg jest sprawdzony (224 tys.) w serwisie VW Z tym to mnie zaskoczyłaś?!?! mi powiedzieli że z tym tylko do Audi, chyba że połączali VAG i z komputera sprawdzali, niby w dieslu gdzieś siedzi prawidłowy przebieg nawet pomimo kręcenia. Wiem że ASO VW i Audi by ze sobą nie konkurować mają różne ograniczenia w serwisowaniu konkurencyjnej marki - tak wygląda w teorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 przebieg to masz sporawy jak na 2001 rok - 44 tyś na rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 przebieg to masz sporawy jak na 2001 rok - 44 tyś na rok To w Niemczech średni przebieg TDI-ka kupionego na firmę lub b. często używanego prywatnie. Wiec mnie to nie dziwi. Lepiej kupić takiego co ma tyle nalatene po autobahnie niż 120 tyś w mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 przebieg to masz sporawy jak na 2001 rok - 44 tyś na rok To w Niemczech średni przebieg TDI-ka kupionego na firmę lub b. często używanego prywatnie. Wiec mnie to nie dziwi. Lepiej kupić takiego co ma tyle nalatene po autobahnie niż 120 tyś w mieście. w takim przypadku to masz świętą rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrog Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Jak na TDi to faktycznie spalanie spore, a co do przebiegu to mnie nie dziwi w końcu ludzie po to kupuje się TDi by tym jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 przebieg to masz sporawy jak na 2001 rok - 44 tyś na rok nie duzy ... tylko prawdziwy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Mi też średnia roczenego przebiegu wychodzi 40tys. - Szwajcaria. Norma... :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiaa Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Michał, No i jestem po diagnostyce....i dlaczego mnie nie dziwi, że wszystko jest 'niby' okey;( Wszystko idealnie wskazuje...To tak samo jak z moim poprzednim autem - zbyt dużo paliło a komputery wskazywały albo stan idealny albo za każdym razem inny błąd. Zobaczę jak będzie się sprawował po jutrzejszej wymianie olaju i filtrów. A co przebiegu - to nie było problemu ze sprawdzeniem w VW:) i też wolę większy przebieg (ale prawdziwy) niż zaniżony komputerowo ) Pozdrawiam ...oleju - miało być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin a4 Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 a ja jak by mi spalal 5l na 100km to i tak wydawalo by mi sie ze to duzoo.a spokojnie to ja nie jezdze i 8l napewno lyknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 . A co przebiegu - to nie było problemu ze sprawdzeniem w VW:) i też wolę większy przebieg (ale prawdziwy) niż zaniżony komputerowo ) Spotkałem już kilka osób które stwierdziły że kupując auto wolały by żeby licznik był cyknięty,tak żeby było ponizej 200kkm Wymień filtry, lej "gnojówę" i lataj A i zapraszamy do odwiedzenia tego tematu http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=7581&start=120 ,może niebawem się jakiś spocik wyklaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiaa Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Michał, Właśnie jestem po wymianie wszystkich możliwych filtrów oraz oleju...a teraz go sprawdzę Dzięki za info o spocie...miło by było się wymienić doświadczeniami 'na żywo') i posłuchać dobrych wskazówek:) Czy Wy się tam już wszyscy znacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Michał, Właśnie jestem po wymianie wszystkich możliwych filtrów oraz oleju.. a zawsze tankujesz gnoj na tej samej stacji .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiaa Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Michał, Właśnie jestem po wymianie wszystkich możliwych filtrów oraz oleju.. a zawsze tankujesz gnoj na tej samej stacji .... Tankuję na tej samej stacji (Orlen) ale czy to dobre paliwo to nie mam porównania. A jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?... Co do mojego spalania to po wymianach udało mi się sprawdzić je na trasie i wyszło rewelacyjnie (żeby nie powiedzieć, że książkowo;) - 5l/100km...oby zadowalający rezultat wyszedł jeszcze po mieście;) Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Michał, Właśnie jestem po wymianie wszystkich możliwych filtrów oraz oleju.. a zawsze tankujesz gnoj na tej samej stacji .... Tankuję na tej samej stacji (Orlen) ale czy to dobre paliwo to nie mam porównania. A jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?... Co do mojego spalania to po wymianach udało mi się sprawdzić je na trasie i wyszło rewelacyjnie (żeby nie powiedzieć, że książkowo;) - 5l/100km...oby zadowalający rezultat wyszedł jeszcze po mieście;) Pozdrawiam... czyli wszystko w normie ... zalej jeszcze dobry gnoj (BP Ultimate/Shell V-Power) i juz .... po temacie ... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Michał, Właśnie jestem po wymianie wszystkich możliwych filtrów oraz oleju.. a zawsze tankujesz gnoj na tej samej stacji .... Tankuję na tej samej stacji (Orlen) ale czy to dobre paliwo to nie mam porównania. A jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?... Co do mojego spalania to po wymianach udało mi się sprawdzić je na trasie i wyszło rewelacyjnie (żeby nie powiedzieć, że książkowo;) - 5l/100km...oby zadowalający rezultat wyszedł jeszcze po mieście;) Pozdrawiam... czyli wszystko w normie ... zalej jeszcze dobry gnoj (BP Ultimate/Shell V-Power) i juz .... po temacie ... :twisted: te bezsiarkowce mają sens jeśli przynajmniej ze 3 razy z rzędu do pełna się zaleje. Inaczej to tylko mniej drobnych w kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Co do mojego spalania to po wymianach udało mi się sprawdzić je na trasie i wyszło rewelacyjnie (żeby nie powiedzieć, że książkowo;) - 5l/100km...oby zadowalający rezultat wyszedł jeszcze po mieście;) No proszę,czekamy na na wynik spalania z jazdy po miescie Co do paliwka,idź za radą kolegi Spanky i tankuj dobry "gnój"na sprawdzonych stacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYLWESTER_81 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Jak widzę Gosia ma podobny problem... U mnie spalanie wychodzi troszke mniejsze ale na trasie przy spokojnej jeżdzie 6,8l/100 t otroszkę duzo!!! Odwiedziny w serwisie nic nie pomogły.. na komputerze nic nie wykazuje, jeżdzi dobrze, nie dymi itp. wiec rozkładaja ręce. Filtry, oleje, rozrząd wymienione... juz nie mam pomysłów. Możę macie jakieś? [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 21-03-2007, 15:29 ] regulamin przejrzyj proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 tym to mnie zaskoczyłaś?!?! mi powiedzieli że z tym tylko do Audi VW też jest w tym systemie i mogą o Audi info wyszukać (bez VAGa) odczytywać jeśli tylko nie jest z...Austrii i ich się zmusi często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi