slawek66 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Dodam jeszcze do tego tematu swoje doświadczenie. Proponuję sprawdzić czy nie blokują Wam zaciski szczególnie w tylnych kółkach. Miałem taki problem. Podczas jazdy nie miałem objawów ściągania czy coś w tym stylu. Zastanowiła mnie sprawa, że po dojechaniu do skrzyżowania i puszczenia hamulca nawet na małej pochyłości autko stało a powinno się toczyć. Przy wymianie klocków rozruszałem tłoki w zaciskach i tym sposobem zostaje mi około literka na 100km w zbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_25 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 moja niunia ostatnio wyszla 5,3/100km dodam ze to nie byla trasa ani miasto byly to odcinki po 25km dojazd do pracy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Przypominam, że to nie wątek o tym ile komu pali, bo taki już mamy, więc bez OT proszę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit.s Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 bez OT proszę ! No właśnie. A wyjaśniło się już co było przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiaa Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 wit.s, Jeśli pytanie dotyczyło mnie:) to jak na razie nie udało mi się sprawdzić jazdy po mieście:( ale przy spalaniu na trasie to na pewno widać różnicę po wymianie filtrów...Więcej problemów nie zarejestrował ani VAG ani ja:) Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberro Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 u mnie w miescie pali 10 litrów/100km małe przebiegi( grzane fotele, nagrzewanie wnętrza okres zimowy) w trasie spali około 6-7litrówprędkość 100-140km/h średnia mi wychodzi 7-8 litrów mam skrzynie automatyczną, rano chwilę odczekam jak odpalę a po jedzie 30 sekund chłodzę turbinkę. Nie mam czipa ale sie zastanawiam nad zawirusowaniem boje sie jednak o skrzynie, przebieg mam oryginalny 204 000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Keżor Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 ja robiłem chipa jak miałem 220 przeszło przy 140 w trasie nie wiem ile mi pali a dużo jeżdże w trasie nie umiem tak powoli ale przy 160 pali koło 6,5 literków. Po virusie w mieście w mieście max 7,5l. oczywiście po virusie nie da sie jeździć malo dynamicznie :twisted: to spaanie penie przez automat czyli masz w normie, sie mi wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Panowie to nie jest temat kto jakie ma spalanie (jest juz taki post) .... :exclaim: kolejne wypowiedzi beda kasowane :exclaim: edit. zamykam... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi