Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Blowoff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A4 B7 2.0 tfsi quattro [BGB] 2005r 

Witam planuje założyć blowoff , szukałem na forum wątku ale nie mogłem znaleźć , jakieś porady jakiej firmy kupić co z tym  związane jakieś uwagi na co zwrócić uwagę , 

z góry dzięki pozdrawiam 

Opublikowano

Ja mam u siebie cos takiego ...

Jest to stosunkowo ciche,w kabinie przy zamknietych oknach praktycznie nic nie slychac, syk jest mocno slyszalny na zewnatrz 

received_2131777610195682.jpeg

Opublikowano

Chyba mało tu szybkich i wściekłych którzy montują Blow-a

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, YoGi1984 napisał:

Chyba mało tu szybkich i wściekłych którzy montują Blow-a

Nie kumam podejścia , blowoff ma praktyczne zastosowanie z tego względu chce go zainstalować , odciąża ładnie podzespoły nadmiar wywala na zewnątrz wiec spoko opcja 

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, daglas napisał:

Ja mam u siebie cos takiego ...

Jest to stosunkowo ciche,w kabinie przy zamknietych oknach praktycznie nic nie slychac, syk jest mocno slyszalny na zewnatrz 

received_2131777610195682.jpeg

Super !! Podklepalbys mi szczegóły ?

Opublikowano
8 godzin temu, Barszczyku napisał:

Super !! Podklepalbys mi szczegóły ?

Co chcesz wiedziec ?

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, daglas napisał:

Co chcesz wiedziec ?

Jaka firma co muszę kupić Oprócz samego blowoffa czy są w zestawie ze wszystkim na co zwrócić uwagę ? Hmhm najlepiej link jakiś . Ogólnie jakbyś dał radę szczegóły montażu 

Opublikowano

Oczywiście że odciąża ale chyba nie w serii:)

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, YoGi1984 napisał:

Oczywiście że odciąża ale chyba nie w serii:)

Ja już kupiłem trochę dłubniętą : )

Opublikowano
4 godziny temu, Barszczyku napisał:

Jaka firma co muszę kupić Oprócz samego blowoffa czy są w zestawie ze wszystkim na co zwrócić uwagę ? Hmhm najlepiej link jakiś . Ogólnie jakbyś dał radę szczegóły montażu 

Ogolnie to ja mialem juz zamontowane to ale z tego co zauwazylem to kupujesz sam adapter nawet na aliexpress wpisz blow off 2.0 tfsi to Ci wyskocza. Odkrecasz dvke ( 3 srubki ) wsadzasz z powrotem z adapterem i tyle. Tylko przy montowaniu zanim sruby dokrecisz to zapnij kostke na dvke bo tam idzie waz olejowy do turbo i jest miejsca na styk, pozniej nieda sie kostki wpiac. 

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, daglas napisał:

Ogolnie to ja mialem juz zamontowane to ale z tego co zauwazylem to kupujesz sam adapter nawet na aliexpress wpisz blow off 2.0 tfsi to Ci wyskocza. Odkrecasz dvke ( 3 srubki ) wsadzasz z powrotem z adapterem i tyle. Tylko przy montowaniu zanim sruby dokrecisz to zapnij kostke na dvke bo tam idzie waz olejowy do turbo i jest miejsca na styk, pozniej nieda sie kostki wpiac. 

http://www.properfekt.pl/akcesoria-samochodowe/zawory-upustowe-bov/zawory-upustowe-blow-off.html

Dzieki za info czytałem o tej hybrydzie ponoć jest najlepsza bo nie wywala później błędów na kompie i nie trzeba nic kalibrować . Na stronce wyżej hybryda widnieje za 350

Opublikowano

Z tego mojego tez niema bledow a kosztuje u chinczykow chyba z 50zl w polsce pewnie cos kolo 90

Opublikowano
  • Autor
Teraz, daglas napisał:

Z tego mojego tez niema bledow a kosztuje u chinczykow chyba z 50zl w polsce pewnie cos kolo 90

Spoko dzięki Za info jak będę z tym działał pokaże efekty 

Opublikowano

moim zdaniem to oprocz tego cudownego swistu efekt moze byc tylko gorszy - DV jak wiemy to nie jest typowy zawor upustowy tylko raczej zawor recyrkulacji powietrza wiec oprocz tego ze kontroluje cisnienie od strony zimnej to jeszcze w jakims tam stopniu pomaga zmniejszyc efekt turbo dziury i rekacji na gaz bo powietrze wraca z powrotem do ukladu dolotowego ... w autach o grubych mocach i duzym doladowaniu jak najbardziej ma to sens ale w naszych malutkich turbinkach nie koniecznie tym bardziej, ze poprawiona DVka wytrzymuje stage2 + bez problemu :)

P.S ostatnio jechala przede mna alfa 147 jtd z blow offem - wiec kto bogatemu zabroni ?

Edytowane przez KubiaK

Opublikowano

Fabrycznie nie ma żadnego blowoffa? Bo u mnie jak mocniej przycisne i odpuszczam gaz to słyszę ten taki swist upust powietrza delikatnie. Jest to ciche i myślałem że to fabryka tak wypuściła 

Opublikowano

hehe to lepiej sprawdz czy nie masz nieszczelnosci albo turbo Ci puszcza bo blow offa to fabrycznie nie uswiadczysz na pewno ;-)))))

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, KubiaK napisał:

moim zdaniem to oprocz tego cudownego swistu efekt moze byc tylko gorszy - DV jak wiemy to nie jest typowy zawor upustowy tylko raczej zawor recyrkulacji powietrza wiec oprocz tego ze kontroluje cisnienie od strony zimnej to jeszcze w jakims tam stopniu pomaga zmniejszyc efekt turbo dziury i rekacji na gaz bo powietrze wraca z powrotem do ukladu dolotowego ... w autach o grubych mocach i duzym doladowaniu jak najbardziej ma to sens ale w naszych malutkich turbinkach nie koniecznie tym bardziej, ze poprawiona DVka wytrzymuje stage2 + bez problemu :)

P.S ostatnio jechala przede mna alfa 147 jtd z blow offem - wiec kto bogatemu zabroni ?

Teraz to nie wiem , musze się zastanowić nad zakładaniem blowoffa 

hmhmhm nie chce sobie zaszkodzić 

Opublikowano

jezeli to nie duzy koszt to sproboj i zobacz sam ocenisz i podzielisz sie z nami doswiadczeniami - jak dla mnie efekt moze byc zaden albo gorszy ( nie biore pod uwage efektu dzwiekowego ) .

jakis tam jednak helmut z mgr.inz przed nazwiskiem siedzial i to policzyl na pewno lepiej niz jakis chinczyk z blow offem za 50zl z ali expres...

Edytowane przez KubiaK

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, KubiaK napisał:

jezeli to nie duzy koszt to sproboj i zobacz sam ocenisz i podzielisz sie z nami doswiadczeniami - jak dla mnie efekt moze byc zaden albo gorszy ( nie biore pod uwage efektu dzwiekowego ) .

jakis tam jednak helmut z mgr.inz przed nazwiskiem siedzial i to policzyl na pewno lepiej niz jakis chinczyk z blow offem za 50zl z ali expres...

http://www.properfekt.pl/akcesoria-samochodowe/zawory-upustowe-bov/zawory-upustowe-blow-off.html

nie chciałem chińczyka a hybrydę z polskiej firmy za 350 , czytałem o niej ze jest spoko nie wywala błędów na kompie nie jest zbytnio inwazyjna . Także pożyjemy zobaczymy

Opublikowano

Najlepsze byloby porobienie logow z podkladka czy tam blow offem i bez i wtedy byloby wiadomo czy ma jakies skutki uboczne. Daje to fajny dzwiek w mojej ocenie innym moze sie nie podobac.

Co do helmutów i ich wyliczen ...

Powiem na przykladzie fabrycznego zaworu pcv w 2.0 tfsi ktory odpowietrza skrzynie korbowa 

W skrocie laduje opary w dolot co poteguje efekt nagaru na trzonkach zaworowych a chinczyk z aliexpress zrobil adaptery - odma wywalona, dolotu nie brudzi :)

niema co powielac stereotypow o cudownych niemcach i tandetnych chińczykach a myslec na temat zasady dzialania danych czesci i z glowa ulepszac wóz