Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 B5] Kolejne B5 w posiadaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne B5 zawitało na moim podwórku,samochód ten przeżył bardzo dużo. Sprowadzony że Szwajcari,bardzo skrzywdzony . Karoseria pozostawała wiele do życzenia,poogladalem logi porobiłem no i zdecydowałem się na odchwaszczenie i zrobienie tego autka nowej zabawki. Temat a4,na pewno będzie jeszcze kontynuowany aczkolwiek auto będzie wystawione na sprzedaż . 250 370 nm już myślę że starczy na ośkę,teraz myślę nad tym by te S4 choć podobnie jechało ?

Oczywiście by nie było tak źle to silnik pracuje jak pszczolka,Moto doktorami może zalany ? ? Zrobimy płukanie i będzie wiadomo. 

Auto postanowiłem reanimować,karoseria cała malowana będzie . W zasadzie już prawie koniec ?

Foty 

890114082_14_1080x720_27-biturbo-265-km-lift-szwajcar-po-oplatach-okazja-_rev028.jpg

890114082_5_1080x720_27-biturbo-265-km-lift-szwajcar-po-oplatach-okazja-lubuskie_rev028.jpg

890114082_3_1080x720_27-biturbo-265-km-lift-szwajcar-po-oplatach-okazja-osobowe_rev028.jpg

890114082_1_1080x720_27-biturbo-265-km-lift-szwajcar-po-oplatach-okazja-zary_rev028.jpg

IMG-20180528-WA0002.jpg

Opublikowano
  • Autor

d13d3066fe63.jpg

bb14a6cf6fe2.jpg

16bd2ca5dc01.jpg

4075e5455da6.jpg

7447b34717de.jpg

464c5d96624c.jpg

51e74e986966.jpg

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

Daj znać jak tam mechanika i reszta, bo była to najciekawsza oferta cenowa jaka się ostatnio pojawiła (jeśli dobrze kojarzę po zdjęciach) i widać, że znalazła nowy dom. Oby udało się doprowadzić do fajnego stanu, który będzie Cię zadowalał :D

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się,oferta była atrakcyjna a to pewnie dlatego że w samochód trzeba wsadzić z 10 tys na początek ? ja lubię odchwaszczanie, ale ciekawostką jest taka że wszystkich tych esek,które ja oglądałem ten silnik pracował najlepiej ?

Opublikowano

10 tys na początek to nie tak dużo, nawet jak na przyzwoite sztuki :D Sam jestem w posiadaniu esy i wiem co to wydatki ;). Jakie plany masz najbliższe naprawy? co do tej pory zrobiłeś? Coś było tam zmieniane? jak wydech? zawieszenie seria?

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Matleniuszek napisał:

10 tys na początek to nie tak dużo, nawet jak na przyzwoite sztuki :D Sam jestem w posiadaniu esy i wiem co to wydatki ;). Jakie plany masz najbliższe naprawy? co do tej pory zrobiłeś? Coś było tam zmieniane? jak wydech? zawieszenie seria?

Zawieszenie jest 1BD 

Auto jest bogato wyposazone,temopomat recaro,bose,4x elszyby,listwy carbon . 

Niestety recaro sprzedane jak i listwy i będę musiał zakupić. Wracajac do Zawieszenia to łącznik stabilizatora pęknięty. W następnym tygodniu będę zmieniał oleje w skrzyni,dyfrze, silniku. Zastosuje płukanki komory spalania jak i silnika. Pakiet startowy będzie opublikowany ? co więcej auto jest w trybie awaryjnym przez egt ,co dalej sie zobaczy ?

Ps. Wydech to jakaś totalna rzeźba. 

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

No mi akurat się poszczęściło bo i czarne Recaro + listwy karbon i w naprawdę bardzo ładnym stanie.
Zapowiada się ciekawie, będę obserwował temat i życzę dużo cierpliwości i pieniędzy :D

Opublikowano

Moze troche dziwne pytanie ale co to za wiatrak przy chłodnicy ?

Opublikowano
  • Autor

B5 a4 się sprzeda to będzie kolejny hajs na mody xD hehe. Nie no,garaż muszę postawić bo dopiero się wprowadziłem ?. Co proponujesz jeszcze zobaczyć w eSce,jak.jej posiadacz myślę że wiesz. Problem z egt miałeś ?

Opublikowano

Eskę mam dopiero od miesiąca, zdążyłem u siebie ogarnąć oleje, rozrząd i jakieś inne drobne bzdety jak zatarty mechanizm wycieraczki tylnej szyby, przycisk otwierania klapy bagażnika itp. 

Na szczęście na razie żadnych błędów nie ma, auto fajnie jeździ. Mam 100% serię ?

Opublikowano

Dobry początek ciekawego tematu.Gratki za chęci przy odchwaszczaniu auta ,masz tak jak ja mi też mówią po co to robisz j sprzedasz za jakiś czas kasy to kasa włożona przepadnie.Ale jak odpicujesz autko na taki poziom jaki zasługuje to cieszy oko a to najważniejsze.

l

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, BlackHazelAudi napisał:

Moze troche dziwne pytanie ale co to za wiatrak przy chłodnicy ?

Orginalny,wpsomaga wiskozę .

2 godziny temu, maniek2408 napisał:

Dobry początek ciekawego tematu.Gratki za chęci przy odchwaszczaniu auta ,masz tak jak ja mi też mówią po co to robisz j sprzedasz za jakiś czas kasy to kasa włożona przepadnie.Ale jak odpicujesz autko na taki poziom jaki zasługuje to cieszy oko a to najważniejsze.

l

Wątpię czy sprzedam eskę ?

Mam już dwie B5,temat niżej . Pójdzie na sprzedaz,gdyby nie to że jest ośka to nie sprzedał bym bo tam włożyłem kupę kasę, generalnie kupujący dostanie auto w gratisie. 

Opublikowano

Co do esy, to jestem niemalże pewien jeśli chodzi o to malowanie zrobione, że będzie to niestety widać. Może na zdjęciach jeszcze się ukryje ale w realu sprawne oko już to dojrzy. Nie mówię, że jest coś źle zrobione, że w stodole itd. Po prostu srebrny to najbardziej niewdzięczny lakier jaki istnieje i dobranie go jest w zasadzie niemożliwe, żeby był identyczny odcieniem ;) Sam osobiście chyba pomalowałbym całość jeśli auto miałoby już dożywocie:)

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, enczu napisał:

Co do esy, to jestem niemalże pewien jeśli chodzi o to malowanie zrobione, że będzie to niestety widać. Może na zdjęciach jeszcze się ukryje ale w realu sprawne oko już to dojrzy. Nie mówię, że jest coś źle zrobione, że w stodole itd. Po prostu srebrny to najbardziej niewdzięczny lakier jaki istnieje i dobranie go jest w zasadzie niemożliwe, żeby był identyczny odcieniem ;) Sam osobiście chyba pomalowałbym całość jeśli auto miałoby już dożywocie:)

Napisałem że auto całe malowane będzie 

Opublikowano
  • Autor

Dziś dotarł srodrczek na wyczyszczenie komory spalania 

d7e55e171595.jpg

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

No, niezła S4 w okolicy się szykuje ? 

Opublikowano

Noo czekam na rozwój sprawy bo się szykuje ciekawy temat :D Powodzonka 

Opublikowano
  • Autor

Jutro czas na serduszko

a8835b4e7ea1.jpg

Opublikowano
W dniu 4.06.2018 o 12:53, hunter91 napisał:

Dziś dotarł srodrczek na wyczyszczenie komory spalania 

d7e55e171595.jpg

Mozesz blizej podac jego działanie???

Esa dostaje po pupie od poprzedniej czy jakos sobie radzi???

Opublikowano
  • Autor

Jak narazie 1.8 T bez problemu łyka eskę ,aczkolwiek zobaczymy jak przywrócę ją do zdrowej serii . Opis zapożyczony ze strony producenta 

Usuwa cały nagar i odłożenia smołowe z płaszczyzn tłoka, tulei i pierścieni. 
Po zastosowaniu nie wymaga wymiany oleju w silniku.

Przywraca swobodę ruchu pierścieniom tłokowym

Obniża zużycie paliwa

Oczyszcza cylindry, tłoki, komory spalania, zawory od wszelkich typów zabrudzeń (nagaru, laków, smoły)

Wyrównuje kompresję w cylindrach

Obniża szum pracy silnika

Usuwa odkłady ze świec zapłonowych (grzewczych)

Obniża poziom emisji szkodliwych związków w spalinach