adeksus89 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 witam ! kupilem kierownice 3 ram. z a3 2008r tu pojawil sie problem , myslalem ,ze wszystko pojdzie jak z platka okazalo sie ,ze moja poduszka rowniez z kierownicy 3 ramiennej nie pasuje do tej z a3 , wiec jestem zmuszony kupic poduszkę do tej kiery tu pojawia sie pytanie czy wszystko bedzie dzialać ? potrzebuje inna wiazkę ? mam juz okablowanie specjalnie pod multifunkcje ale nie wiem czy nie bedzie potrzebne inne i jak ze zwijakiem? czy tez jest potrzebny z a3 8p ? czy bedzie pasował z a4 ?
luki19862121 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 3 godziny temu, adeksus89 napisał: witam ! kupilem kierownice 3 ram. z a3 2008r tu pojawil sie problem , myslalem ,ze wszystko pojdzie jak z platka okazalo sie ,ze moja poduszka rowniez z kierownicy 3 ramiennej nie pasuje do tej z a3 , wiec jestem zmuszony kupic poduszkę do tej kiery tu pojawia sie pytanie czy wszystko bedzie dzialać ? potrzebuje inna wiazkę ? mam juz okablowanie specjalnie pod multifunkcje ale nie wiem czy nie bedzie potrzebne inne i jak ze zwijakiem? czy tez jest potrzebny z a3 8p ? czy bedzie pasował z a4 ? Nie pasuje wiązka z a3 do taśmy z b7 poza tym kierownica zobacz ma 3 wysiecia więc nie pasi pod taśmę bo w zwijaku jest taki dzyndzel po którego wciśnięciu można kręcić kołem. Lepiej kupić kiere z b7 i wszystko gra.
adeksus89 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 a jak z kierownica z a4 b8 bedzie pasować ? p&p? specjalnie zamowilem nowy zwijak i okablowanie poduszki pod multi f
Robero321 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Ja mam u siebie kierę z Q5 a to jest dokładnie ta sama kiera co w A3 i wszytko pasuje Jeedyna rzecz to ten dzyndzel w taśmie trzeba wyjąc bo faktycznie kiera ma wycięcie z innej strony. Poza tym wszystko pasuje i działa bez przeróbek łącznie ze zmianą biegów z kiery mutifuncją pod RNSa itp... Z tym że wiązkę podesłał mi Sieman razem z poduszką więc pasowała bo pewnie była już dobrana Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Robero321
adeksus89 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2018 z tego co widzę to bez zmiany poduszki sie nie obejdzie. ktory dzyndzel? jakies foto pogladowe?
luki19862121 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 44 minuty temu, Robero321 napisał: Ja mam u siebie kierę z Q5 a to jest dokładnie ta sama kiera co w A3 i wszytko pasuje Jeedyna rzecz to ten dzyndzel w taśmie trzeba wyjąc bo faktycznie kiera ma wycięcie z innej strony. Poza tym wszystko pasuje i działa bez przeróbek łącznie ze zmianą biegów z kiery mutifuncją pod RNSa itp... Z tym że wiązkę podesłał mi Sieman razem z poduszką więc pasowała bo pewnie była już dobrana Miałem wiązke multi z a3 /A5 i za cholere nie pasuje pod taśmę z b7. Wiązka mą całkowicie inne kolory naboi oraz zosmieszczenie w poduszce a żeby wpiąć wiązke airbaga pod taśmę z b7 trzeba by kostkę docinać może w q5 jest inne rozwiązanie także to chyba za duża rzeźba jeśli chodzi o bezpieczeństwo.
Robero321 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 No właśnie jak montowałem to nie rzeźbione było nic poza wyjęciem trzpienia z taśmy
Exmi Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Kostkę w wiązce poduszki od środka trzeba delikatnie naciąć plastik żeby weszła w taśmę z b7 i wtedy wejdzie. Po prostu ma inaczej wyprofilowane te wypustki. Nie jest to żadna ingerencja i nie ma wpływu na bezpieczeństwo.
Rekomendowane odpowiedzi