Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z samochodami z Angli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla mnie angliki to nadaja sie tylko na dawcow narzadow :hi:

Opublikowano

Pewnie,że dobrze ,bo znam osobiście kila takich przeróbek i ,ani jedna nie została dokończona na 100% .

Opublikowano

kumpel ma paska anglika i nie narzeka, za tydzień będę mu instalował tempomat to posprawdzam co nieco :naughty:

Opublikowano

wkońcu... to tylko na części się nadaje, nie wyobrażam sobie jazdy takim samochodem z prędkościa 150 w wyż... to powinno działac już jakiś czas temu a nie dopiero teraz...

p.s. a na allegro powinna byc obcja

wersja angielska: tak/nie

wystarczy włączyc chociażby opla vectre b ( według mnie jest najwięcej tych samochodów z angli ) który jest jeden na drugim anglik i bardzo denerwuje przy szukaniu samochodu...

kumpel ma vectre b przerobioną... wyszło go bardzo tanio, ale jak to długo będzie jeździc... :mysli:[br]Dopisany: 14 Luty 2009, 21:07_________________________________________________jeszcze podobają mi się te fotki niby dobre a jednak złe...

odbicie lustrzane, popatrzcie na włącznik świateł, albo pedały, albo srodkowy tunel...

zmienione jest:

licznik

mapa

tapicerka

teraz bede sie patrzał i smiał :decayed:

Opublikowano

kumpel ma paska anglika i nie narzeka, za tydzień będę mu instalował tempomat to posprawdzam co nieco :naughty:

u mnie jeden znajom kupil passata b5fl anglika nieswiadomie i teraz ma same problemu samochod potrafi przy 120km/h nagle zgasnac i nie da sie go pozniej urochowmic normalnie masakra z tym samochodem... elektryka to juz wogole i najgorzej ze teraz go sie nie moze pozbyc....

Opublikowano

u mnie jeden znajom kupil passata b5fl anglika nieswiadomie i teraz ma same problemu samochod potrafi przy 120km/h nagle zgasnac i nie da sie go pozniej urochowmic normalnie masakra z tym samochodem... elektryka to juz wogole i najgorzej ze teraz go sie nie moze pozbyc....

ten znajomego hula bez problemu, jeszcze mu (znajomemu) się chce w niego inwestować, o odsprzedaży nawet nie myśli. Ale czas pokarze, co w trawie piszczy.

Opublikowano

z drugiej strony takie auto jest bezpieczniejsze niż te po jakiś ciężkich dzwonach, wszystko zależy od tego jak ktoś to robił. Wiem na czym to polega, widziałem robotę, trochę pomagałem i powiem krótko jak ktoś chce tanio i wybiera ofertę za 2000 zł, to na 100% będzie to zrobione na od..pier**l, po najmniejszej linii oporu. Za zrobienie tego solidnie trzeba się liczyć z ceną od 3000 zł plus graty, a tu też można się wkopać. Odnośnie samej przeróbki to żadne elementy konstrukcyjne nie są dotykane. A co powiecie o tych rozbitych, gdzie wstawia się ćwiartki, wspawuję podłużnice, ciągnie na ramie?

Opublikowano

Wszystko zależy od auta i od jego przystosowania do przeróbki, niektóre auta są po prostu przygotowane dla obu wersji. np a4 b6 i w górę mają uniwersalną ścianę grodziową oraz większość uchwytów jest już przystosowane. Nic nie musimy spawać ani ciąć i jeśli ktoś zakupi porządny zestaw do przekładki czyli kompletną wiązkę elektryczną moduły i tapicerki wole takie auto 100 razy niż po jakim kolwiek dzwonie.

Opublikowano

W

??

Opublikowano

Auto z angli wcale nie jest takie zle. Może dlatego że widziałęm goscia przy robocie i wiem ze zabeira sie tylko za auta które sa do teg oprzystosowane i stosuje tylko ori części tzw: cała elektryka jest przekładana z auta europejskiego bebenki zamków pozakrywane, lusterka wymienione, pozatym jest t ozrobione schludnie i co najwazniejsze nic tam nie piszczy nie trzeszczy i gosc daje na to gwar. Trzeba tez zwrócić uwage ze auta z angli sa zazwyczaj duzo bardziej zadbane i maja duzo mniej kilometrów nizeli auta z niemiec. Pozatym ceny tych samochodów są duzo przyjemniejsze.

Audi a6 2.4benzin Q w skórach sedan 2001/03 po zrobieniu wychodzi nieco ponad 23-25tyś.

Opublikowano

Sam kupiłem nieświadomie wyspiarza i powiem wam że złego słowa nie mogę powiedzieć na te autko . Kilometrów może dużo nie zrobiłem od kupna jakieś 10 tys. ale nic poważnego nie robiłem tylko same eksploatacyjne części i jeszcze oglądał mój samochód rzeczoznawca bo sam chciałem i powiedział że niema się czego przyczepić . I zgodzę się z kolegą franio że lepiej kupić pożądna przekladke niż jakiegoś dzwona z DE . Takie jest moje zdanie na ten temat. Pzdr. Patryk :wink4:

Opublikowano

Zależy kto to robił ,jak taki fachman naprawiał lodówki a teraz zmienił branże to nic dobrego z tego nie będzie .Znam pare aut przerobionych z anglika jak należy i jak wam nie powiem że to akurat to autko to w życiu się nie kapniecie.Autka smigają bez żadnych problemów.Ja swoja też zabiore do polski i przerobie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

z tego co slyszalem wpelni legalne bedzie przekladanie aut gdzie sciana grodziowa jest przygotowana na wersje europejska. czyli nic nie trzba ciac i spawac

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam! Koledzy mam przerobioną audi a4 b7 z anglika na europejczyka i jestem zadowolony, tylko zmienili mi same tarcze w zegarach i licznik przeklamuje o jakieś 15km/h, jadąc 50km/h według GPS licznik pokazuje 40km/h, jadąc 100km/h według GPS licznik pokazuje 80km/h. Da rade to jakoś wyregulować czy zostaje mi tylko wymiana licznika na europejski? Z gory dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Przestaw wskazówke :decayed:

Opublikowano
Witam! Koledzy mam przerobioną audi a4 b7 z anglika na europejczyka i jestem zadowolony, tylko zmienili mi same tarcze w zegarach i licznik przeklamuje o jakieś 15km/h, jadąc 50km/h według GPS licznik pokazuje 40km/h, jadąc 100km/h według GPS licznik pokazuje 80km/h. Da rade to jakoś wyregulować czy zostaje mi tylko wymiana licznika na europejski? Z gory dzięki za odpowiedzi.

Jakaś lipną tarczkę za 60 PLN wstawili i oto masz efekt :whistling:

Opublikowano

Każdy licznik przekłamuje(zaniża) tylko u ciebie jakby kapkę za dużo , sprawdź z gps-em w innym samochodzie to się przekonasz.

Opublikowano

I tak to nie przejdzie unia na to nie pozwoli , co do przekładek jestem jak najbardziej za ale przekładki powinny robić profesjonalne warsztaty a nie pan miętek w stodole. Jesli auto jest przystosowane to co w tym złego zmienić układ kierowniczy .Lepiej by sie zajęli tymi szrotami co sie rozpadają na drogach. Marudzicie ze strach tym jeździć a co 8 użytkownik tego forum ma auto np od niemca które miało dzwona i jest złożone z 3 innych , wiec teraz ruszcie wyobraźnie i przy następnym dzwonku co jest bezpieczniejsze dobrze przełożony angol czy składak spawany w stodole ????

Opublikowano
Auto z angli wcale nie jest takie zle. Może dlatego że widziałęm goscia przy robocie i wiem ze zabeira sie tylko za auta które sa do teg oprzystosowane i stosuje tylko ori części tzw: cała elektryka jest przekładana z auta europejskiego bebenki zamków pozakrywane, lusterka wymienione, pozatym jest t ozrobione schludnie i co najwazniejsze nic tam nie piszczy nie trzeszczy i gosc daje na to gwar. Trzeba tez zwrócić uwage ze auta z angli sa zazwyczaj duzo bardziej zadbane i maja duzo mniej kilometrów nizeli auta z niemiec. Pozatym ceny tych samochodów są duzo przyjemniejsze.

Dokładnie, jak się robi bez kompromisów i tak jak fabryka przykazała to nie ma wpadek..jak ktoś " lepi" na chama to wychodzą kwiaty.

Audi a6 2.4benzin Q w skórach sedan 2001/03 po zrobieniu wychodzi nieco ponad 23-25tyś.

Za dużo mniejsze pieniądze takie auto można przytargać z np. Włoch i nie trzeba nic przerabiać :decayed: