Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T AJL] Dwumasa umarła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na wysokości kierowcy pasażera czuć straszne wibracje podczas jazdy wibruje pedał sprzęgła .

moje pytanie brzmi jakie są koszta naprawy za co się wziąć i jak się zabrać jakie części kupić . 

Silnik 1.8T AJL Ori. 180 KM Avant Quattro 2000R Manual , Doszły mnie słuchy że pasują sprzęgła od 150 KM.

wolałbym sam kupić fanty i zawieźć do mechanika , będę chociaż pewny co kupuje ..

Opublikowano
Godzinę temu, JaGG3r napisał:

na wysokości kierowcy pasażera czuć straszne wibracje podczas jazdy wibruje pedał sprzęgła .

moje pytanie brzmi jakie są koszta naprawy za co się wziąć i jak się zabrać jakie części kupić . 

Silnik 1.8T AJL Ori. 180 KM Avant Quattro 2000R Manual , Doszły mnie słuchy że pasują sprzęgła od 150 KM.

wolałbym sam kupić fanty i zawieźć do mechanika , będę chociaż pewny co kupuje ..

150 i 180 km ma to samo sprzęgło 

Koszty wymiany są różne w zależności gdzie pojedziesz ale średnio ~300-400zł. Komplet dwumasu ze sprzęgłem to jest koszt około 1200 zł wiec może lepiej było by poszukać używanego dwumasu w dobrym stanie ale to już zależy od ciebie ile chcesz wydać na naprawę .

Ale jeśli masz same wibracje bez żadnych stuków itp to sprawdź najpierw poduszki pod silnikiem 

Edytowane przez dawid221

Opublikowano

jak już chcesz wymieniac sprzegło i dwumase to wrzucaj wszystko od AWXa

całość p&p

Opublikowano
18 godzin temu, Dev napisał:

całość p&p

jak się to ma  cenowo na nowych gratach bo mam jeszcze propozycje na gratahch od 1.9 1z

Opublikowano

Komplet w granicach 1,5-1,7 tys.

Opublikowano
5 minut temu, przem8 napisał:

Komplet w granicach 1,5-1,7 tys.

Który komplet bo są w takim razie 3 Opcje 

1z / Awx / 1.8 T 150/180 km

Opublikowano

tylko AWX

Opublikowano
18 minut temu, Dev napisał:

tylko AWX

Dlaczego nie inne i jaka jest cena nowego kompletu

Opublikowano
Godzinę temu, JaGG3r napisał:

Dlaczego nie inne i jaka jest cena nowego kompletu

Pisałem, że od awx w granicach 1,5-1,7 zależy gdzie kupisz, może i taniej da sięwyrwać ?. Zestaw od AWX jest o wiele mocniejszy od standardowego sprzęgła w 1.8t.

Opublikowano
1 minutę temu, przem8 napisał:

Pisałem, że od awx w granicach 1,5-1,7 zależy gdzie kupisz, może i taniej da sięwyrwać ?. Zestaw od AWX jest o wiele mocniejszy od standardowego sprzęgła w 1.8t.

a od 1Z nie wystarczy np. ? nie planuje zwiększać mocy . 180 mi starcza ^^ nie potrzebuje jakiegoś pancernego sprzętu

Opublikowano
17 minut temu, JaGG3r napisał:

a od 1Z nie wystarczy np. ? nie planuje zwiększać mocy . 180 mi starcza ^^ nie potrzebuje jakiegoś pancernego sprzętu

Jak skompletujesz taki zestaw na jednomas to na pewno wyjdzie taniej i wystarczy spokojnie.

Opublikowano
31 minut temu, przem8 napisał:

Jak skompletujesz taki zestaw na jednomas to na pewno wyjdzie taniej i wystarczy spokojnie.

i super.  mam jeszcze inne wydatki bo szykuje głębszy serwis więc dobrze by było w miarę możliwości ciąć koszta ... 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 12.06.2018 o 23:56, Dev napisał:

całość p&p

Odkopię.

DEV będę na dniach wymieniał dwumase ze sprzęgłem. Orientujesz się czy komplet od AWX podejdzie do 1.8t ANB? Rozumiem, że jeśli już wrzucać sprzęgło od AWX to tylko komplet z dwumasem bo pod koło z ANB nie podpasuje?

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Pasuje ale tylko kpl

Opublikowano

Dzięki. Zamawiam