KiniaJ Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 witam, mam full pakiet oc/ac/nnw assistance max z 60% znizkami. Czy wykorzystywanie assistance, dokladnie holowanie auta z powodu awarii na drodze ma wplyw na wyliczneie kolejnych skladek ubepziecznia. Dwa tygodnie temu holowalam auto do warsztatu, teraz znowu padlo i znowu holowanie mnie czeka. Pani na infolinni kiedys powiedziala ze mam limit do paru tys na holowanie, tj. kilkaset kilometrow. Pierwsze holwanie zamykalo sie w ok 10-15km. Takze limit dalej jest, tylko zastanawiam sie jaki to ma wplyw pozniej na ubezpieczenie, i czy wogole mozna tak nagminnie to wykorzytywac bez zadnych konsekwnecji z podwyzszaniem skladek? ma ktos jakies doswidczenia z tym zwiazane? thx Kinga
slaweq Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Holowanie jest darmowe do okreslonej liczby kilometrów lub do ustalonej kwoty i nie wpływa to na zwyzke ubezpieczenia. Holowanie kosztuje ok 5 zł/km czyli wszystko łatwo policzyć Po przekroczeniu limitu płacisz ze swojej kieszeni właśnie tą ich stawkę za km.
KiniaJ Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 hej dzieki za info, w takim razie mam do wykrzystania ok 900km :> nic tylko korzystac, no nic osobiscie wolalabym zalac bak i dojechac sama:)
slaweq Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Az 900 km masz do wykorzystania? Sporo Jaki masz limit pienięzny?
KiniaJ Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 przed pierwszym holowaniem powiedzieli mi ze mam limit 5000zl:) liczac po 5-6 zl za km to bedzie ok 900-1000km.
slaweq Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Jest jeszcze jeden kruczek, który ubezpieczalnie stosują..., jak auto trzeba holowac z trasy to do miejsca zamieszkania liczą z podstawowej stawki..., gdy jednak chcemy holować np. do pierwszego wiekszego miasta, ale w innym kierunku niz miejsce zamieszkania to koszty są podwójnie albo i drożej
KiniaJ Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 no na szczescie za pierwszym razem bylo to jakies 15km w tym samym miesice, chociaz inne niz miejsce zamieszkanie, nawet liczac podwojnie to chyba cos z limitu zostalo, ale dzieki za info, przy okazji sie dowiem jak bede zamawiac taxowke dla mojego furaka :>
slaweq Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Przy zamawianiu holowania/lawety najlepiej zapytać dokładnie o wszystkie szczegóły, żeby pozniej nie było niespodzianek
Bolko Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zniżki ubezpiecznia prawdopodobnie nie pomniejsza, jak już koledzy pisali, ale kwota wykorzystana na holowanie pomniejsza całkowitą sumę ubezpieczenia - do wypłacenia n.p. przy szkodzie całkowietej - czego of course nie życzę niestety przerabiałem to w poprzedniej furce - na szczęście nie audi, miałem już przyznaną wypłatę szkody całkowitej, a jak potem doniosłem im jeszcze rachunek za holowanie (który wcześniej powiedzieli, że spoko że jak przyniosę to zwrócą) to sie okazało, że ok ale w takim razie do wypłaty z tytułu szkody jest o tą sumę za holowanie mniej.
KiniaJ Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Opublikowano 18 Lutego 2009 acha no to zadzwonie keidy na infolinie i sie podopytuje. Z tego co pani mowila mam 1000Euro na holowanie, czyli kazdorozowo jak zamawiam lawete pomniejszam ten limit. W sumie zadnych rachunkow im nie donosilam, poposrtu przyslali lawet, podpisalam kwit i tyle. Ale rzeczywiscie cieakwe czy jesli wykorzystam (oby nie!) caly limit na hol tj 1000Euro, to czy przy ewnetualne szkodzie calkowiej dostane 1000Euro mniej:) w sumie wkoncu za assistance sie placi wiec czmeu ma pomniejszac odszkodowanie (AC).
Rekomendowane odpowiedzi