Komarovsky Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Cześć. Zmieniłem klimatronik z oznaczeniem 8e0820043J na nowszy model z oznaczeniem 8e0820043AB. Główna różnica to temp ustawiana od 16st. Moje pytanie czy trzeba taki klimatronik kodować bo spotkałem się z taką informacją, ale jestem na tyle zielony w temacie, że wole dopytać. Czy po samej przekładce P&P może owy panel nie działać poprawnie?
LukeCabrio Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Na początek musisz wpisać takie kodowanie jakie było w starym panelu.Następnie:08 Klima -> 10 Adaptacja -> Kanał 81 -> Wpisz PIN 26467 -> Zatwierdź -> Zapisz -> Zatwierdź -> Zakończ połączenie -> Wyłącz zapłon.Uruchom teraz silnik. Sterownik klimatyzacji powinien naumieć ? się nowego vinu Edytowane 28 Czerwca 2018 przez MamDwieDychyNaWache 1
Komarovsky Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedź. Chyba będę musiał oddać to w ręce kogoś bardziej w temacie. Powiedz mi jeszcze czym może skutkować sytuacja kiedy bym tego nie przekodowywał?
LukeCabrio Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Po prostu nie będzie działał optymalnie, bo np: może być zakodowany na cabrio a ty masz avanta a to zmienia charakterystykę pracy. No i będzie wisiał błąd w sterowniku. Chyba nic sie nie powinno zepsuć ale dla własnego spokoju lepiej ustawić to tak jak być powinno. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez MamDwieDychyNaWache
Komarovsky Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2018 I ta odpowiedz wyczerpuje temat. Dzięki raz jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi