gacyek Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam Sytuacja wygląda następująco. Chcę zakupić Audi 90 2.2. Problem polega na tym że auto nie ma opłacanego oc przez kilka dobrych lat. W efekcie właściciel obawia się sprzedaży, aby nie okazało się że musi zapłacić karę za brak oc w przypadku wykrycia takich zaległosći. Czy jest jakiś sposób aby rozwiązać ten temat? Dodam że bardzo zależy mi na kupnie tego auta a sam właściciel jest chętny je sprzedać. Z góry dziękuję za pomoc
hak64 Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Z prawnego punktu widzenia nabywcy nic nie grozi. Należy tylko dopełnić formalności i ubezpieczyć pojazd z dniem zakupu. Sprzedający niestety nie ma takiego szczęścia. Po zmianie właściciela do bazy danych trafi informacja o nabywcy, a program "wirtualny policjant" może wychwycić brak ciągłości ubezpieczenia u poprzedniego właściciela. Jest sposób aby ominąć to ryzyko, ale też nie do końca legalny, więc nie napiszę tego na forum.
gacyek Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Opublikowano 15 Lipca 2018 Rozumiem, jeśli mogę prosić o kontakt [email protected]
easyone Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 też bym poprosił o taką informację na priv "[email protected]"
Rekomendowane odpowiedzi