maniek2408 Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam panowie mam problem ,raz na 2 tygodnie czasami 1 na miesiąc audi po zgaszeniu i odczekaniu chwili np. wyjście do sklepu i powrót nie chce zapalić odczekam 2 do 4 godzin i pali bez problemu .Te przepadłości trapią ją przeważnie tylko w lato ,w zimę nie ma problemów czy zimny czy ciepły silnik odpala od pierwszego.
maniek2408 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Byłem dziś u elektromechanika ,po podłączeniu kompa wyszło że błąd ecu jest więc mechanior obstawił na 90 procent że wina immo,oddałem dziś ecu do drugiego magika i ma wyłączyć imo i sprawdzić ecu. Autko wróciło zdjęte imo ,po założeniu ecu autko nie odpalilo ,co dziwne odpaliło dopiero jak pogrzebałem przy przewodach od cewki -wymieniłem cewkę -na razie jest ok. Tak jak pisałem moim zdaniem winowajcą była cewka ,pogratulować tylko elektromechanikom za swoją bezużyteczną wiedzę . Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez maniek2408
MM1311 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 coś z czujnikiem położenia wałka może być?
mayonez666 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Jeżeli po takim zabiegu jak ruszanie kablami coś zatrybiło to przejrzyj z miernikiem tą wiązkę.
k232 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Możliwe, że czujnik położenia wału korbowego siada, błędu Ci nie pokaże. Czujnik właśnie daje się we znaki jak na ciepłym nie chce odpalić.
Rekomendowane odpowiedzi