steelseries Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Witajcie, Mam pytanie odnośnie wymiany rozrządu w 2.0 tfsi, w jednym aso mówią, że przy 120tyś kategorycznie wymienić, w drugim informują, że rozrząd jest niewymienialny - łańcuch. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
MarcinOslo Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Wedlug Audi nie trzeba wymieniac. Zycie pokazuje ,ze lancuchy sie wyciagaja i zdecydowanie trzeba. Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez MarcinOslo
comar Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 wymieniać, pękają prowadnice i napinacze się wyrabiają, przy przebiegach 150tys to już mus
Tepcio Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Przed uszkodzeniem łancucha powinno byc go slychac na zimnym silniku, mimo to ja bym chyba wymienil
kixi4 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Nie zawsze slychac.. w 90% procentach uszkodzen przeskakuje podczas rozruchu. Uszkodzeniu ulega albo napinacz (stary model) albo lancuch jest juz tak wyciagniety ze napinacz go nie napina... naprawialem juz awarie przy przy przebiegu 80tys km przebiegu miastowego, jesli wytrzyma 200tys km to sukces
rycchhu Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Mi się łańcuch naciągnął przy 170k. Zaczeła się nierówna praca silnika i wywalało błąd czujnika położenia wałku. Na szczęście bez przykrych konsekwencji.
Rekomendowane odpowiedzi