Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Jechałem ostatnio klima chodziła po chwili przestają zaczęło lecieć gorące powietrze pojechałem następnego dnia nabić klime a tu lipa klima się nie działa nadal bezpiecznik sprawdziłem ok klima nabita więc ok spojrzałem do sprężarki zrobiłem zdjęcie pomożecie co się tam stalo kumpel sprawdzał i mówił że prąd nie dochodzi do spreazarki
pksmlody Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 A może napisz w jaki sposób kumpel sprawdził, że prąd nie dochodzi... VCDS i sprawdź błędy klimy.
Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Mówił że nie. Dochodzi podłączal kleme z sprężarka coś na lampkę coś w tym stylu twoerdizk że nie do chodzi prąd ale na zdjęciu widać że sprzęgło poszło do od tego może nie być prądu?
Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Na zdjęciu widać że coś się ulamalo? Chyba nie nie wiem nie znam się ale N moje oko widać że coś nie tak jest *Zapraszam tu ->Regulamin Temat należałoby umieścić w dziale dotyczącym klimatyzacji, a nie układu chłodzenia!!! - temat przeniesiony.
adadur Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Fota troche zbyt bliska ... ale wydaje sie ze sprzeglo sie posypalo ... a jak tak to czy lozysko ci nie halasowalo wczesniej lub inne niepokojace dzwieki. Wirnik musial dawac bardzo duze opory ze zerwalo sprzeglo ... aby sie zatarla tak sama z siebie ... malo prawdopodobne chyba ze malo bylo oleju (i czynnika).
Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 No właśnie nic słychać nie było nagle przestała porostu działać i tyle dobilem czynnik i nie odpaliła już. To co samo sprzęgło wymienić czy cała sprężarka poszła?
Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 I pytanie to jest przyczyną nie działania klimy to sprzęgło same wymienić czy tarcze czy jak to wygląda nie wiem nie znam. Się tylko pytam żeby mechanik mi nie wcisnal czegoś
adadur Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Jakas przyczyna zerwania sprzegla byla ... ja bym sprezarke dal do przegladu.
Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Czynnika było 200 jak sviagali to bez nie chodziła może jakiś kamień lub coś uderzyło i się posypało dam więcej zdjęć
Adrian 1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Od spodu auta robiłem auta nawet nie ściągalek jeszcze bo nie ma mechanika kto ogarnie mi ten temat a po wymianie sprzęgła co mówicie pójdzie będzie działać
greg2505 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 urwała ci się tarcza sprzęgła i gumki wyleciały ,kawałek tarczy został na ośce ,załóż klucz na ten sześciokąt i zobacz czy ośka się kręci lekko ,jeśli lekko zakładasz drugą tarczę,gumki i powinno być ok
Rekomendowane odpowiedzi