kiblos Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 kiedy jadę normalnie czyli żadnych ostrych przyspieszeń czy jakichś wielkich prędkości to temperatura jak w mordę strzelił 90 stopni Celciusza, ale jak kręcę bardzo wysoko, często nawet w czerwone pole to temperatura spada o 15-20 stopni i nie mam pojęcia czemu. Stan płynu chłodzącego jest w normie, nie wiem czy martwić się tym objawem czy też nie przejmować się.
rotter Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 no ja bym obstawiał termostat, jak by nie patrzeć - majątku nie kosztuje a po wymianie, choć małe te skoki to jednak powinny ustać i powinien trzymać stałą temperaturę
kiblos Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 samochód szybko dochodzi do tych 90stopni przedtem jak miałem renault 19 to nie mogłem jej dogrzać w zimę przez termostat. Jeszcze takie małe pytanko, dużo rozbierania żeby wymienić termostat?? 3 dni temu wymieniałem pompę wspomagania, makabra, więc jak roboty podobnie to narzazie dam sobie spokój.
wesz82 Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 samochód szybko dochodzi do tych 90stopni przedtem jak miałem renault 19 to nie mogłem jej dogrzać w zimę przez termostat. Jeszcze takie małe pytanko, dużo rozbierania żeby wymienić termostat?? 3 dni temu wymieniałem pompę wspomagania, makabra, więc jak roboty podobnie to narzazie dam sobie spokój. z termostatem to jest nie wiele roboty ale godzinkę musisz poświecić.najlepiej kup ori i nie oszczędzaj na tym :good:miejmy nadzieję że na tej wymianie poprzestanie
pawelc Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Sprawdz tutaj .. Może Ci coś pomoże http://www.a4-klub.pl/smf/ahh1zafnavgajmanbatj_wymiana_termostatu_fotostory-t4521.0.html
Rekomendowane odpowiedzi