Grzescio1990 Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Witam. od kilku dni mam problem z migajaca kontrolna check engine. samochód wtedy wariuje, trzęsie silnikiem, dusi się, brak mocy, większe spalanie. byłem u znajomego i jest błąd od sondy lambdy i wypadanie zapłonu. co może być przyczyną? dodam że audi a4 b6 1.6 benzyna bez gazu
Witam. od kilku dni mam problem z migajaca kontrolna check engine. samochód wtedy wariuje, trzęsie silnikiem, dusi się, brak mocy, większe spalanie. byłem u znajomego i jest błąd od sondy lambdy i wypadanie zapłonu. co może być przyczyną? dodam że audi a4 b6 1.6 benzyna bez gazu
wielkiszu666 Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Cewka zaplonowa Edytowane 4 Września 2018 przez wielkiszu666
marek7575 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Wypadanie zapłonu spowodowane może być świeca , przewód świecy , powinno jeszcze błędzie być napisane który cylinder u mnie wypieła się kostka od wtryskiwacz . Posprawdzaj najpierw wszystko może coś się wypieło . To będzie jedna z tych rzeczy pozdrawiam.
romszy1 Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 W dniu 3.09.2018 o 18:29, Grzescio1990 napisał: Witam. od kilku dni mam problem z migajaca kontrolna check engine. samochód wtedy wariuje, trzęsie silnikiem, dusi się, brak mocy, większe spalanie. byłem u znajomego i jest błąd od sondy lambdy i wypadanie zapłonu. co może być przyczyną? dodam że audi a4 b6 1.6 benzyna bez gazu i co udało się zlokalizować problem i naprawić ?
Witam. od kilku dni mam problem z migajaca kontrolna check engine. samochód wtedy wariuje, trzęsie silnikiem, dusi się, brak mocy, większe spalanie. byłem u znajomego i jest błąd od sondy lambdy i wypadanie zapłonu. co może być przyczyną? dodam że audi a4 b6 1.6 benzyna bez gazu
rogas1990 Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 mialem kiedys podobny problem w 1.4 tsi - winny byl rozrząd
patryq633 Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 2 godziny temu, rogas1990 napisał: mialem kiedys podobny problem w 1.4 tsi - winny byl rozrząd Tyle że 1.6 MPI jest tylko na pasku rozrządu i nie ma z drugiej strony łańcuszka rozrządu tak jak to jest stosowane w silnikach tsi, a przypuszczam że w twoim przypadku to właśnie wina leżała po stronie łańcuszka. Przerabiałem temat u kumpla w a3 2.0 FSI i tam dział się ten sam problem co u autora tematu, wymieniliśmy cewki, czujniki stukowe, akumulator, a wina jednak leżała po stronie łańcuszka a dokładniej napinacza. W MPI jednak to zacząłbym od wymiany cewki.
Rekomendowane odpowiedzi