Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wymiana wtryskiwaczy - inne symbole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak gniazda były ostre to nowe uszczelnienia pociąłeś przy montażu , taki przypadek miałem u kumpla , mechanior wymienił mu oringi, jak je wyjąłem wszystkie były pocięte, ponowny montaż po obróbce ostrych krawędzi i auto chula aż miło 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, greg2505 napisał:

Jak gniazda były ostre to nowe uszczelnienia pociąłeś przy montażu , taki przypadek miałem u kumpla , mechanior wymienił mu oringi, jak je wyjąłem wszystkie były pocięte, ponowny montaż po obróbce ostrych krawędzi i auto chula aż miło 

Muszę sprawdzić, kupię uszczelniacze wyjme wtryski i zobaczę w jakim stanie może faktycznie tak jak mówisz są ostre krawędzie.

A tak zapytam czym te krawędzie obrabial? 

Opublikowano

Delikatnie bardzo drobnym papierkiem, następnie wypolerowałem filcowym walcem , po tym sprawdź palcem czy nie jest ostre , ma być gładkie i papierem szlifujesz tylko ostry rant ,a nie całe gniazdo

Opublikowano
2 minuty temu, oneskypemen napisał:

A tak zapytam czym te krawędzie obrabial? 

Przeczytaj mój temat do którego podesłałem Ci linka , tam większość kwestii na które trzeba zwrócić uwagę jest dokładnie opisane :decayed:

A to że silnik co jakiś czas pracując na biegu jałowym sobie leciutko , nieregularnie bujnie, to ten typ tak ma i trzeba się do tego przyzwyczaić :P

Nie jeden popłynął już na dużą kasę chcąc te bujnięcia zlikwidować , według mnie jest to nierealne na dłuższą metę :D

Taki urok PD-ka , te uszczelnienia na kiwajacych się pompkach praktycznie nigdy nie są idealnie szczelne i co jakiś czas pompki muszą przełknąć jakiś bąbel spalin ....

Opublikowano
3 minuty temu, piotrsob1 napisał:

Przeczytaj mój temat do którego podesłałem Ci linka , tam większość kwestii na które trzeba zwrócić uwagę jest dokładnie opisane :decayed:

A to że silnik co jakiś czas pracując na biegu jałowym sobie leciutko , nieregularnie bujnie, to ten typ tak ma i trzeba się do tego przyzwyczaić :P

Nie jeden popłynął już na dużą kasę chcąc te bujnięcia zlikwidować , według mnie jest to nierealne na dłuższą metę :D

Taki urok PD-ka , te uszczelnienia na kiwajacych się pompkach praktycznie nigdy nie są idealnie szczelne i co jakiś czas pompki muszą przełknąć jakiś bąbel spalin ....

Mój też bujnie , ale to olewam bo ma tak od 9 lat i nic się po za tym  nie dzieje

Opublikowano
13 minut temu, greg2505 napisał:

Mój też bujnie , ale to olewam bo ma tak od 9 lat i nic się po za tym  nie dzieje

Moje BPW na ponad dziesięć latek miało króciutki epizod ( może ze trzy kkm) kiedy tych bujnięć nie mogłem wyczuć , a było to po wymianie uszczelniaczy opisanej w zalinkowanym wyżej temacie :D

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, piotrsob1 napisał:

Moje BPW na ponad dziesięć latek miało króciutki epizod ( może ze trzy kkm) kiedy tych bujnięć nie mogłem wyczuć , a było to po wymianie uszczelniaczy opisanej w zalinkowanym wyżej temacie :D

Hmm no dobrze pomijając to że, tam lekko kołysze. Tajemnica jest to że, po nagłym docusnieciu gazu chmurka dymu leci. Kiedyś wydaje mi się to było zjawisko mniej widoczne. I zastanawia mnie czy to może być ten jeden z czterech wtryskiwaczy o których mówiłeś ??

A na autostradzie wieczorem w świetle leflektorów innych użytkowników zmieniając pas, widać mgłę dymu  ?

Edytowane przez oneskypemen

Opublikowano

Jak nie masz DPF-a to w wydechu podczas delikatnej jazdy zawsze odkładają się sadze.

Jak później dasz mu pełną łychę to musi to co tam się nazbierało wypluć na zewnątrz :decayed:

Szczególnie to będzie widoczne w lusterkach podczas jazdy nocnej przed autem z dobrymi światłami :P

Nagraj film w dzień z auta jadącego za tobą , a twoje niech wcześniej będzie przynajmniej lekko przebutowane, dopiero takie filmidło prawdę Ci powie, czy jest problem wymagający działania , czy można z tym żyć :D :whistling:

P.S. 

Zrobiłem kopiuj-wklej z odpowiedzi udzielonej innemu koledze na PW, bo już mnie palce bolą od klepania klawiatury :D

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, piotrsob1 napisał:

Jak nie masz DPF-a to w wydechu podczas delikatnej jazdy zawsze odkładają się sadze.

Jak później dasz mu pełną łychę to musi to co tam się nazbierało wypluć na zewnątrz :decayed:

Szczególnie to będzie widoczne w lusterkach podczas jazdy nocnej przed autem z dobrymi światłami :P

Nagraj film w dzień z auta jadącego za tobą , a twoje niech wcześniej będzie przynajmniej lekko przebutowane, dopiero takie filmidło prawdę Ci powie, czy jest problem wymagający działania , czy można z tym żyć :D :whistling:

P.S. 

Zrobiłem kopiuj-wklej z odpowiedzi udzielonej innemu koledze na PW, bo już mnie palce bolą od klepania klawiatury :D

Jasne całkowicie Cię rozumie, trzeba sobie czasami ułatwiać życie. No zawsze mnie ciekawiło jak to faktycznie wygląda od kuchni, czyli innymi słowa mówiąc z tył samochodu.

Miałem taki eksperyment już dawno wykonać z kamerką ale jakoś tak zeszło. Więc na nowo dałeś mi pomysł by w końcu tak zrobić. W wolnej chwil spróbuję uchwycić ten moment.

Mam dwa aparaty to może jakiś ciekawy materiał spróbuję zmontować ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.09.2018 o 21:51, piotrsob1 napisał:

P.S. 

Może ocenisz test wtryskiwaczy, przesyłam załącznik w pdf 

BOSCH-WYNIK TESTU.pdf

Opublikowano
Godzinę temu, oneskypemen napisał:

Może ocenisz test wtryskiwaczy, przesyłam załącznik w pdf 

BOSCH-WYNIK TESTU.pdf

Nie wiem co to za wartości są w tej tabelce, ale widać wszystkie mieszczą się w normie w każdym przedziale częstotliwości wtrysku / czy tam prędkości obrotowej silnika  :)

Wytargałeś je z silnika tylko po to by zrobić test na maszynie , czy to jakiś inny komplet ?:naughty:

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, piotrsob1 napisał:

Nie wiem co to za wartości są w tej tabelce, ale widać wszystkie mieszczą się w normie w każdym przedziale częstotliwości wtrysku / czy tam prędkości obrotowej silnika  :)

Wytargałeś je z silnika tylko po to by zrobić test na maszynie , czy to jakiś inny komplet ?:naughty:

Nie, nie ktoś po prostu sprzedaje 800 zł za cztery sztuki chce ?

• 4 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Odświeżam panowie temat mianowicie zmieniłem wtryski na te z końcówka AL ale są problemy. Mianowicie samochód ma dużo większą moc ale rozjechały się bipy są w górnej granicy czyli - 128 i dodatkowo nie równo pracuje na wolnych obrotach. 

Co może być przyczyną? 

IMG_20230511_203848.jpg