majami112 Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 Witam, mam problem z ogrzewaniem w audi a4 b5 1.8T 1996r węże do nagrzewnicy gorące i też zauważyłem że ubywa mi płyn chłodzący ze zbiornika jaka może byc tego przyczyna ? posiadam klimatronik
Brzeziak Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 19 godzin temu, majami112 napisał: Witam, mam problem z ogrzewaniem w audi a4 b5 1.8T 1996r węże do nagrzewnicy gorące i też zauważyłem że ubywa mi płyn chłodzący ze zbiornika jaka może byc tego przyczyna ? posiadam klimatronik Prawdopodobnie uszczelka pod głowicą. Poszła na wodnym i pali płyn, mocno dymi na biało?
majami112 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 W dniu 13.09.2018 o 09:14, Brzeziak napisał: Prawdopodobnie uszczelka pod głowicą. Poszła na wodnym i pali płyn, mocno dymi na biało? na biało nic nie dymi, dzisiaj zauważylem wyciek prawdopodobnie z chlodnicy, ma to jakies znaczenie ?
mszark Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 Może się zapowietrzać, może być zapchana nagrzewnica, albo wygłuszenie klap już nie istnieje.
majami112 Opublikowano 18 Września 2018 Autor Opublikowano 18 Września 2018 W dniu 14.09.2018 o 15:38, jacek70 napisał: A silniczki klap chodzą ? tak, a przynajmnie jest słychac W dniu 14.09.2018 o 14:48, mszark napisał: Może się zapowietrzać, może być zapchana nagrzewnica, albo wygłuszenie klap już nie istnieje. słyszałem by odpowietrzyc wystarzy lekko sciagnac waż z lewej strony, prawda ?
mszark Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 Chodziło o ten Twój wyciek przy chłodnicy, że przez to może się zapowietrzać. Możesz spróbować odpowietrzyć zsuwając ten wąż z lewej(ten z dziurką). Jak to nie pomoże, a pompa wody jest ok, to pozostaje przyjrzeć się wygłuszeniu na klapach (u mnie letnie dmuchało na szybę, a z kratek po środku i na nogi leciało zimne), ale tu od groma zabawy, trzeba deskę ściągać. Na forum znajdziesz film z wymiany nagrzewnicy, możesz obejrzeć jak się dobrać do klap.
majami112 Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Godzinę temu, mszark napisał: Chodziło o ten Twój wyciek przy chłodnicy, że przez to może się zapowietrzać. Możesz spróbować odpowietrzyć zsuwając ten wąż z lewej(ten z dziurką). Jak to nie pomoże, a pompa wody jest ok, to pozostaje przyjrzeć się wygłuszeniu na klapach (u mnie letnie dmuchało na szybę, a z kratek po środku i na nogi leciało zimne), ale tu od groma zabawy, trzeba deskę ściągać. Na forum znajdziesz film z wymiany nagrzewnicy, możesz obejrzeć jak się dobrać do klap. powietrze dmucha letnie, obojetnie czy na szybe czy na nogi czy też na srodku... nie powiedziałbym że leci zimne a pompa wody jakie ma za zadanie, jak moge rozróżnic uszkodzona od dobrej ?
majami112 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 jakby ktoś poszukiwał, znalazłem rozwiązanie brak gorącego nawiewu, zasyfiona nagrzewnica poniżej przedstawiam jak to rozwiązac https://mechanikwgarazu.blogspot.com/2018/10/pukanie-nagrzewnicy-audi-a4-b5-18-turbo.html
Rekomendowane odpowiedzi