MrLanC Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 (edytowane) . Edytowane 19 Września 2018 przez MrLanC
MrLanC Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 4 minuty temu, MrLanC napisał: Witam Pierwszy raz w życiu posiadam auto z automatyczną skrzynią biegów. Chciałbym się poradzić was w kilku kwestiach i zadać parę pytań. Zacznijmy od tego że chce zmienić olej. Wczoraj dzwoniłem do warsztatu gdzie zajmują się automatami i gość powiedział mi że do skrzyni wchodzi olej ATF około 8 litrów ( naprawdę tyle wchodzi ) ? Druga sprawa to taka że wyczytałem iż multitronic ma dwa filtry zewnętrzny i wewnętrzny. Mówiąc o tym mechanikowi powiedział mi że wymiana filtra wiąże się ze ściągnięciem skrzyni i jest to bardzo kosztowne i tego filtra dlatego się nie wymienia ( co to za brednie? ). Trzecia sprawa to taka że zaśpiewał mi 350 zł samej robocizny ( dynamiczna wymiana oleju) to normalna cena za usługę? Gość nie ma zielonego pojęcia o skrzyni prawda ? Czy ktoś może się wypowiedzieć w tym temacie i przy okazji polecić jakiś serwis w Lubuskim?
Rekomendowane odpowiedzi