nabo86 Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Witam, od kilku dni przeszukuję internet i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mam nadzieję że teraz się to zmieni Potrzebowałbym schemat a najlepiej opis gdzie podpiąć przewody 16pinowej wtyczki modułu PDC. Wszystko ogarnąłem, ale z tym mam problem. Wiem że oryginalnie wiazka zasilająca moduł prowadzi gdzieś do przodu w lewym progu, ale do których dokładnie przewodów należy się podpiąć. Czy kolory oryginalnej wiązki będą odpowiadać kolorom od wtyczki modułu?
pieciajek Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 A więc tak. Kostka jest opisana i piny też wewnątrz (dobrze patrz) pin 1 czarny/czarwony - plus po przekręconej stacyjce 2 brązowy/czerwony - glośniczek 3 pusty 4 pusty 5 czerwony/bialy - sygnał o wyłączeniu PDC bo zapieta jest przyczepa 6niebieski/czerwony - sygnał z czujnika wstecznego biegu 7 pusty 8 brazowy - masa 9 czarny/czerwony - plus po przekreconej stacyjce 10 żółty/czerwony - 2 przewód do głosniczka 11 biały/niebieski - sygnał GALA 12 zielony/czerwony - diagnoza OBD 13 pusty 14 pusty 15pusty 16 brazowy - masa 2 KOSTKA Z MODUŁU to wiazka do samych czujników i jest ich 12 pinów i tak: pin 1,7,8,9 - brązowy z paskiem pin 2,3,4,5 - niebieski z paskiem pin 6,10,11,12 - czerwony z paskiem CZUJNIKI zaś mają tak podpięcie z wiazki. 1 czujnik - 3,7,10 ..... 2 czujnik - 2,6,1 ...... 3 czujnik - 4,8,11 ..... 4 czujnik - 5,9,12 Ot i cała kabelkomania. Jedynie czego nie napisałem bo nie opisałem tego to który czujnik jest który bo jest lewy zewnętrzny, lewy srodkowy no i prawy zewnętrzny i prawy środkowy. CHa cha a teraz 500zł się należy piękny kawalerze.... ? 1
pieciajek Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Jakbyś nie miał wiazek to ja ma, a jak podpiąć to pod deską to jak nie będziesz wiedział oto też pomoge.
nabo86 Opublikowano 24 Września 2018 Autor Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) 40 minut temu, pieciajek napisał: jak podpiąć to pod deską to jak nie będziesz wiedział oto też pomoge. Dziękuję pięknie, może źle sprecyzowałem ale właśnie o to dokładnie mi chodzi. Mam taką wtyczkę, rozpiskę pinów i kawałek przewodów, muszę ich przedłużyć i wpiąć w instalację, tylko właśnie nie wiem jak to zrobić. Jeśli masz taką wiązkę z długimi przewodami których nie musiałbym przedłużać, to może się dogadamy ? Edytowane 24 Września 2018 przez nabo86
pieciajek Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 no i jaki model A4 bo pewnie nie 86 bo to by była b2
nabo86 Opublikowano 24 Września 2018 Autor Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) A4 b5 2000r. Mam ori czujniki z wiązką do modułu i brązową wtyczkę zasilającą z kawałkiem przewodów. Nic poza tym jeszcze nie podłączałem. Edytowane 24 Września 2018 przez nabo86
cobiiv Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 jakbyś potrzebował pomocy to zawołaj na PW jestem właśnie po beta testach podłączenia ori PDC, a też mialem ucięte wiązki Wszystko śmiga, nawet K-line działa. Wg mnie nie warto rozpruwać auta, żeby podłączyć się gdzieś z przodu. Potrzebujesz + po zapłonie, sygnał wstecznego, mase i ewentualnie K-line
lukan15 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 24.09.2018 o 21:15, pieciajek napisał: Jakbyś nie miał wiazek to ja ma, a jak podpiąć to pod deską to jak nie będziesz wiedział oto też pomoge. Gdzie dokładnie znajduje się ta biała kostka od zasilania modułu PDC pod tą deską, ewentualnie gdzie mogę znaleźć plus po kluczyku? Edit: Nieaktualne, zrobione i działa jak należy Edytowane 31 Stycznia 2021 przez lukan15
Rekomendowane odpowiedzi