Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ubezpieczenie OC - wydruk komputerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest w koncu z tym ubezpieczeniem? Czy Policja moze wlepic mandat do 250 zł ?

Opublikowano

Wogóle nie rozumiem o co pytasz.

Opublikowano

tak, Policja może w różnych przypadkach wlepiać mandaty

Opublikowano

Niestety paragrafami nie sypnę, ale czytałem w jakiejś gazecie auto-moto, że nie ma prawa, gdyż...

...ustawa mówi jedynie o konieczności posiadania potwierdzenie dokonania opłacenia składki OC. Nie mówi natomiast w jakiej formie ma to być (potwierdzenie z kompa, potwierdzenie opłacenia na poczcie, czy podpisana polisa).

Ustawa sobie a policja sobie (jak to bywa w Polsce) i napewno znajdzie się funkcjonariusz, który wydrukowane potwierdzenie z kompa - idziemy z duchem czasu - (np. Link4, Axa, Allianz Direct) uzna za nieważne, bo brak podpisu, pieczątki itd.

Sprawa w sądzie jest napewno do wygrania, tylko że najpierw musisz ponieść koszty holowania samochodu, parkingu policyjnego i opłacić karę a dopiero potem bawić się odzyskanie tych pieniędzy.

Opublikowano

A co dostajesz od ubezpieczyciela na potwierdzenie, że opłaciłeś składkę

Opublikowano

od link4 dostajesz maila z ta polisa i masz ja na 2 -2.5 tygodnia( do mometu zaksiegowania wpłaty na koncie) potem przysyłaja poczta wszystkie papiery :) i polise z maila wywalasz:) nasz piesek zatrzymał i ani słowa nie powiedział na wydruk z kompa:)

Opublikowano

słyszałem o tym.. jeśli jest potwierdzone jakimś tam podpisem elektronicznym to problemu nie ma.. mówili o tym w TVN Turbo..

Opublikowano

Wydruki z e-banku też mają moc prawną, ustawodawca pomyslał już chyba i o ubezpieczeniach

Opublikowano

Każdy dokument z banku internetowego wydrukowany na zwykłej kartce papieru jest wazny jeżeli jest na nim Twój podpis

Opublikowano

U mnie ubezpieczalnia do polisy daje małą karteczkę formatu dowodu samochodowego na której sa pieczątki i podpisy poswiadczające że umowa została zawarta, sama umowa leży w domu.