LoboSeS Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Witam, Od tygodnia posiadam A4 B6 1.8T BEX i jeśli nie wiem jaki miałem zalany olej (żadnej informacji nigdzie nie ma) to przy wymianie zastosować płukankę silnika? Auto ma 270tyś przebiegu. Mam zamiar zalać auto MOTULem 5W40 i wszystkie "mechaniki" odradzają mi ten zabieg chociaż wiem, że różne są o tym opinie. Przepraszam jeśli taki wątek na forum już był
KINIAM Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Temat prawdopodobnie trafi do kosza. Oleje do tego silnika są na forum szeroko opisane. Takich od "mechaniki" omijaj.
krystek590 Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Jeżeli silnik zdrowy płukanka nie zaszkodzi, zwłaszcza bez rozpuszczalników. Motul bardzo dobry wybór, uważaj na podróbki, kupuj u sprawdzonych sprzedawców
LoboSeS Opublikowano 26 Września 2018 Autor Opublikowano 26 Września 2018 Dzięki wielkie za odpowiedź. Pozdrawiam
tass Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Wątek był x razy wałkowany, jeśli to jest faktycznie 270kkm to płukani nie ma się co bać jak silnik "czysty", na czas robione wymiany oleju. U mnie też 270kkm nalotu (lany LM 5w40 SHT ) i wleje płukankę, poprzednio płukałem 2 wymiany do tyłu.
Rekomendowane odpowiedzi