kornel Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 Koledzy, Odkąd obniżyła się temperatura zewnętrzna, zaczęły mi bardzo mocno skrzypieć tuleje tylnej belki w moim A4 B5. Jest szansa to czymś przesmarować, żeby się uciszyły, czy trzeba to wymienić?
neni Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 tez miałem ten problem. po prostu tuleje sie zużyły i tylko wymiana pomoże (guma sie oberwała od tulei zewnętrznej ) smarowanie nic nie da po nie waż guma sie szybciej rozleci jak dasz smarne środki. ja założyłem lemfordera oczywiście i spokój cisza jak makiem zasiał i nic sie nie telepie juz
kornel Opublikowano 25 Października 2018 Autor Opublikowano 25 Października 2018 Dzięki za odpowiedź - nie będę kombinował i też wymienię. Pozdr!
neni Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 mała rada : jak będziesz wymieniał to zwróć uwagę jak ma byc ustawiona nowa tuleja przed wprasowaniem ( wycięcie w kształcie kółka ustawione na przeciw stabilizatora), starą tuleje rozetnij brzeszczotem w dwóch miejscach wyjdzie praktycznie palcami wtedy
Rekomendowane odpowiedzi