Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Błąd i lokalizacja czujnika G71

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dziś wyskoczył mi błąd w audicy- 519 Czujnik ciśn.w przewodzie dolotowym-G 71.Skasowałem,ale gdzie ulicha on jest.Bo na rysunku z waszej strony[AJM AWX AVF AVB] lokalizacja czujników oraz elementów wykonawczych to jest poniżej zbiornika płynu chłodzącego.Wiem,że mój silnik to AHU 110 KM.Ja obstawiam,że on jest na dolocie z lewej strony włożony w rurę od dołu.niech mnie ktoś poprawi i wskaże miejsce tego czujnika. :hi:

Opublikowano

mój silnik to AHU 110 KM

AHU nie ma 110 KM tylko 90 no chyba ze masz wirusa :cool1:

zapewne masz AFN i czujnik cisnienia G71 jest u ciebie w ECU :wink4:

Opublikowano

dojdźmy najpierw do ładu z oznaczeniem silnika a wtedy łatwiej będzie zlokalizować czujnik G71

Opublikowano

więc AHU czy AFN ? :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no to coś nie tak, w książce serwisowej jest AHU 81KW czyli 110 KM.To avant z 97r. :hi:

Opublikowano

no to coś nie tak, w książce serwisowej jest AHU 81KW czyli 110 KM.To avant z 97r. :hi:

to masz jakąś lipną książke :decayed:..we wnęce koła zapasowego masz naklejkę i tam znajdziesz jaki masz motor :cool1:

Opublikowano

W opisie twojego profilu podałeś AHU 1,9 90 PS,to skąd Ci teraz przybyło o 20 więcej :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Sorry to się wydało tu w książce jest to tak nieczytelne,ale w kole jest AFN.Panowie czapki z głów :hi::good:.no to gdzie jest ten czujnik bo błąd wywala przerwę lub zwarcie do masy?

popraw w końcu ten profil na AFN

Opublikowano

Sorry to się wydało tu w książce jest to tak nieczytelne,ale w kole jest AFN.Panowie czapki z głów :hi::good:.no to gdzie jest ten czujnik bo błąd wywala przerwę lub zwarcie do masy?

rozumiem,że auto traci moc skoro masz ten błąd :cool1:

Opublikowano

witam ja mam podobny błąd i tak jak piszesz traci moc co z tym fantem zrobić?

Opublikowano

witam ja mam podobny błąd i tak jak piszesz traci moc co z tym fantem zrobić?

zrobic logi....i zapewne dmuchawe przeczyścić :decayed:

Opublikowano

G71 zamocowany jest na przewodzie łączącym intercooler z turbiną (plastikowa rura za silnikiem z umocowanym od spodu czujnikiem)

Opublikowano

G71 zamocowany jest na przewodzie łączącym intercooler z turbiną (plastikowa rura za silnikiem z umocowanym od spodu czujnikiem)

u ciebie tak ale u niego jest w ECU :cool1:

Opublikowano

u ciebie tak :cool1:

u mnie nie :tongue4:, ja mam go w rurze ale tej idącej od IC do kolektora ssącego :wink4:

Opublikowano

Parę tygodni temu miałem dokładnie ten sam problem,te same błędy,kombinowałem,zmieniałem n75,wężyki itd.wymontowałem turbinę na stół i wypucowałem kierownice- łopatki,chodzi jak NOWY!!!

• 2 lata później...
Opublikowano
:kox: