loleq98 Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Cześć wszytkim. W trakie kupna swojej wymarzonej b6 sprzedawca poinformował mnie o niedziałającym prędkościomierzu, autko wywalało też błędy esp i abs. Po podpięciu go pod komputer okazało się że lewy przedni czujnik abs jest do wymiany oraz czujnik kąta skrętu. Od razu po kupnie zawiozłem go do mechanika który wymienił obydwa czujniki jednak stwierdził że potrzebna będzie wymiana pompy wraz z sterownikiem. Czekałem ponad tydzień ( sam samochod stoi juz tam 4 tydzien) na wymianę tego sterownika i zakodowanie go. Po zakodowaniu okazało się że mechanik stwierdził że wywala jakiś błąd komunikacji jeszcze. Mam plan żeby go od mechanika po prostu zabrać bo taki zlewany nie czułem się jeszcze przez nikogo. Ciągle przekładał i przekładał robienie go. CO to może być ? Chciałbym to zrobić na własną rękę bo widzę że chyba jak nie zrobisz sam to nikt Ci czegoś dobrze nie zrobi. Pozdrawiam ! :)
luki19862121 Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Pompy? Zmień mechanika. Czujnik abs w kole ok do wymiany a reszta czyli kąt skrętu pewnie kwestia kodowania tylko.
Rekomendowane odpowiedzi