Tusiek04 Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Witam. Posiadam audi a4 b6 3.0 V6 quattro mam problem tak jak w temacie. Auto nie ma tej mocy co jest podana katalogowo straciła około 50km wyrzucilem już katy i wyłączyłem sondy żadnych błędów komputer nie pokazuje co może być przyczyną? (Ponad 6.5k obrotów silnik nagle ożywa)
Gregory87 Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Sprawdzałeś wałek w kolektorze? obstawiam, że nie ma klapek i to jest powodem utraty mocy. Gruszki działają ? Edytowane 5 Października 2018 przez Gregory87
Tusiek04 Opublikowano 5 Października 2018 Autor Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Godzinę temu, Gregory87 napisał: Sprawdzałeś wałek w kolektorze? obstawiam, że nie ma klapek i to jest powodem utraty mocy. Gruszki działają ? Poprzedni właściciel mówił że czujnik jest do wymiany od tych gruszek (zawór) wymieniłem i dalej jest to samo jutro sprawdzę jak to tam wygląda Edytowane 5 Października 2018 przez Tusiek04
Gregory87 Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 To już wiesz gdzie szukać, jeżeli układ skracani dolotu jest niesprawny to motor traci na mocy. Sprawdź wszystkie wężyki podciśnienia, bo gruszki przy odpaleniu powinny zaciągnąć i trzymać. Dopiero po przekroczeniu 4200 obrotów wracają do pierwotnego położenia. No i koniecznie wałek do przeglądu.
BeyerBrown Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Czujnik potwierdzający przestawienie wałka posiadał dopiero 3.2FSI, w 3.0 są tylko elementy wykonawcze (zaworek podciśnienia i gruszki).
Rekomendowane odpowiedzi