Tomaszz162 Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Witam. Mam problem z wypadaniem zapłonów na całej jednej głowicy. Problem pojawia się gdy jest 1800 obrotów i więcej gdy jadę stałą prędkością, wywala checka. Po sprawdzeniu błędów są błędy od 1,2,3 cylindra. Dodatkowo auto ma mało mocy, na 3 biegu ciężko ma złapać te 6 tyś obrotów. Sprawdzone: Rozrząd, podciśnienia, świece, skracanie dolotu. Zapłon jest przerobiony na cewko fajki. Z innych błędów od czasu do czasu jest od katalizatorów Pozdrawiam
pila24 Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Wygląda na to iż owy katalizator jest zapchany i powoduje problemy.
Tomaszz162 Opublikowano 6 Października 2018 Autor Opublikowano 6 Października 2018 Ale od drugiej głowicy też wywala błąd z katalizatorem a od zapłonów nie.
pila24 Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Zależy jak bardzo zapchany katalizator jest,objawy mogą być nieco inne.
thezybu Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 witam w moim wypadku jest tak że przez ostatnie 2 tyg co tydzień wywalał mi komputer błąd w postaci check engine i początkowo obstawiałem że jest to wina gazu oraz tego że jak się w końcu okazało mapa wtryskiwaczy była rozjechana ale po przejechaniu 800 km na benzynie problem powrócił a o to kody błędów , i zastanawiam się co może powodować tego typu błędy jeżeli auto jeździło na benzynie ? p0300 błąd zapłonu wielokrotny przypadło przekroczony próg górny p0301 wypadanie zapłonu cylindra 1 przekroczony prógł 17831 zawór wtrysku powietrza wtórnego bank 1 17819 system wtrysku powietrza wturnego blok 2 16815 sprawnosc katalizatora wstepnego za mała bank2 16805 sprawnosc katalizatora wstepnego za mała bank1
mirek31071977 Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 2 godziny temu, thezybu napisał: witam w moim wypadku jest tak że przez ostatnie 2 tyg co tydzień wywalał mi komputer błąd w postaci check engine i początkowo obstawiałem że jest to wina gazu oraz tego że jak się w końcu okazało mapa wtryskiwaczy była rozjechana ale po przejechaniu 800 km na benzynie problem powrócił a o to kody błędów , i zastanawiam się co może powodować tego typu błędy jeżeli auto jeździło na benzynie ? p0300 błąd zapłonu wielokrotny przypadło przekroczony próg górny p0301 wypadanie zapłonu cylindra 1 przekroczony prógł 17831 zawór wtrysku powietrza wtórnego bank 1 17819 system wtrysku powietrza wturnego blok 2 16815 sprawnosc katalizatora wstepnego za mała bank2 16805 sprawnosc katalizatora wstepnego za mała bank1 Tak zapytam,bo nie wiem i nie mam czasu szukać.Czy 2,4 ma pompę SAI?U mnie w BEX przy uwalonym SAI waliły błędy katów i zaworu chyba też.Zapłon nie leciał.Po przeczyszczeniu i udrożnieniu było ok,ale problem powrócił po kilkuset kilometrach,jak u ciebie.SAI do wywalenia z programu,jak to on lub wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi