pet3r Opublikowano 21 Maja 2006 Opublikowano 21 Maja 2006 Witam, znalazlem dzis w piwnicy 2 radyjka - Midland Alan 48 Plus i President Herbert, wymontowane z tirow, ktore kiedys posiadal moj tata. pierwsze pytanie - co wybrac? Midland jest w lepszym stanie, President jest poklejony tasma ale slyszalem, ze to lepsze radio. nie bede uzywal tego na codzien, tylko gdy wyjade poza miasto lub w jakas dluzsza trase. drugie pytanie: jak te radyjka podlaczyc? z Midlanda wystaje kabel z waska wtyczka na 2 bolce, Presidenta nie ogladalem wiec nie wiem trzecie pytanie - jaka tania antene wybrac?
Gość Murzyn Opublikowano 21 Maja 2006 Opublikowano 21 Maja 2006 oczywiscie ze President to nawe nie ma sie nad czym zastanawiac....antene zalezy czy magnes czy wiercona....ja mam wiercona
pet3r Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Opublikowano 21 Maja 2006 antena na magnes, nie chce ingerowac w karoserie pojazdu czwarte pytanie - gdzie to zamontowac? myslalem nad przymocowaniem z boku tunelu srodkowego, przed fotelem pasazera lub wlozyc to do schowka w drzwiach kierowcy - druga opcja jest wg mnie najlepsza. piate pytanie - czego potrzebuje oprocz radia, gruszki z kablem i anteny? znalazlem jeszcze jakies przewody z mnostwem wtyczek i nie wiem do czego sluza najlepiej gdyby ktos pokazal mi na zdjeciach, czego jeszcze potrzebuje i ewentualnie gdzie to kupic, jesli nie znajde tego w mojej magicznej piwnicy
Gość Murzyn Opublikowano 21 Maja 2006 Opublikowano 21 Maja 2006 antena na magnes, nie chce ingerowac w karoserie pojazdu sa jeszcze zaczepy i nie musisz wiercic, a lepiej sie bedzie spisywac niz na magnes gdzie to zamontowac? myslalem nad przymocowaniem z boku tunelu srodkowego, przed fotelem pasazera lub wlozyc to do schowka w drzwiach kierowcy - druga opcja jest wg mnie najlepsza. to kup antene z odpowiednio dlugim kablem (kabla nie mozna ani skracac, ani wydluzac, pod zadnym pozorem) piate pytanie zasilania
Lukas Opublikowano 22 Maja 2006 Opublikowano 22 Maja 2006 to kup antene z odpowiednio dlugim kablem (kabla nie mozna ani skracac, ani wydluzac, pod zadnym pozorem) niby to prawda ale mi nie starczylo kabelka i musialem dosztukowac pozniej tylko dodatkowe strojenie antenki i SWR stoi na okolo 1,2 parwie idealnie kwestia jest tylko jak dosztukujesz ten kabelek a zasieg to 10km
marcinA4 TDI Opublikowano 23 Maja 2006 Opublikowano 23 Maja 2006 ja w swojej mam nowego alan 100 z anteną na magnez i jestem bardzo zadowolony wiele mandatów uniknełem a zapłaciłem za nowy zestaw 299zł
Lukas Opublikowano 23 Maja 2006 Opublikowano 23 Maja 2006 ten kto raz sie przejedzie autem w trasie z CB to odrazu założy do swojego (ze 2 lekkie mandaciki za predkosc i radyjko bylo by za darmo)
Gość Murzyn Opublikowano 24 Maja 2006 Opublikowano 24 Maja 2006 hehe nawet 1 Ja sprawdzilem CB na trasie do wielkopolski, pozyczone od kolegi-stary zlom nie zestrojony.a ze jakims cudem uzbieralo mi sie 23pkt to CB naprawde uratowalo mi zycie...po powrocie od razu kupilem swoje
pet3r Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Opublikowano 24 Maja 2006 za jeden, jedyny mandat, ktory dostalem mialbym dobre CB + antene i pare bajerow do autka dlatego chce teraz to cudo zalozyc, tylko jest problem, bo mam jakiegos dziwnego alana - ma wyjscie 13.2V z dluga, biala wtyczka z dwoma otworami... a zamontuje to na razie w drzwiach kierowcy i kabelek do anteny pociagne progiem do bagaznika, ewentualnie tylko do tylnych drzwi.
Rekomendowane odpowiedzi