KOval81 Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam wszystkiech. Może to nieco lamerskie pytanie, ale chciałem się dowiedzieć jedną rzecz. Czym się (kształtem, wypukłościami, CHGW czym ....) rożnią soczewki pod D1S i D2S?? Zastanawia mnie również to, co sprawia, że pod D2S jest mnóstwo żarników, o jakiej się podoba temp. natomiast pod D1S only ori 4300k, albo ewentualnie 6000k chinol. Reszta, np. Philipsy 6000k zabijaja ceną.... I czy pod lampion z D1S podejdzie po jakims rezaniu (być może się nie da, nie opłaca, albo cuś), bez zmiany soczewki żarnik z D2S??? Jak ktoś się orientuje, to proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
Dibo Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Mi się wydaje że różnica jest jedynie w mocowaniu żarnika a w samej budowie soczewki różnic nie ma. A te różnice w cenie i dostępności różnych barw są spowodowane większą popularnością D2S.
ykk Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Roznica jest w tym ze D1S posiada wbudowany starter. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t7868.0.html
KOval81 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Opublikowano 23 Lutego 2009 Że palniki sa różne to wiem, bo sam mam ori D1S, ale myślałem, że oprócz mocowania rożnią się również jakoś samą soczewką. A czy ktoś z klubowych rezaczy próbował już takich zmian:D
Rekomendowane odpowiedzi