Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

I bieg - dosc ciezko wchodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chyba bylo tak od poczatku ale wydaje mi sie ze wrzucanie "jedynki" dosc ciezko wchodzi.

Trzeba doc mocno pchac i wskoczy.

Nie wiem czy to normalne ale wrzucajac sobie biegi na postoju to wszystkie wydaja sie wchodzic z oporem. Natomiast w trakcie jazdy jest OK. Ciezko jednak bawic sie jedynka podczas nomalnej jazdy.

Co mozna na to poradzic?

Opublikowano

TTTM.

Nie przejmuj się to po prostu wina synchronizatorów. W skrzyniach audi tak jest. Np. w skrzyniach do 80-tek ciężko wchodzi dwójka.

Opublikowano
  • Autor

Czyli pozostaje sie przyzwyczaic ...

Opublikowano

najprawdopodobnie to synchronizator ale sprawdz lepiej poziom oleju w skrzyni. ewentualnie to jeszcze moze byc oznaka "konczacego" sie sprzegla. ile masz przejechane?

Opublikowano
  • Autor

156k i jest to na 99% true przebieg

Opublikowano

Ja miałem taki sam problem kupiłem nowe sprzęgło a przy wymontowaniu skrzyni okazało się ze wyrobiła się łapa, która wyciska sprzęgło w skrzyni. Łapa ta w serwisie kosztuje coś ok 60 zl.

Opublikowano

Ja mam niecałe 90 k i ten sam problem :confused:

Raczej mało prawdopodobne sprzęgło, ale czort wie.

Jest jakiś sposób zdiagnozowania bez zrzucania silnika :question:

Opublikowano

ludziska wrzućcie na luz, niczym się nie przejmujcie wszystko jest OK, te typy tak mają, w OPLACH np. wsteczny w większości przypadków wchodzi ze zgrzytem, w nowych egzemplarzach, a w Audi właśnie lubi jedynka ciezko wejsć, tak samo jest ze wstecznym :wink:

Opublikowano

Dokładnie jak wiki pisze. No chyba ze diabelnie trudno wchodzi ta 1.

Opublikowano
ludziska wrzućcie na luz, niczym się nie przejmujcie wszystko jest OK, te typy tak mają, w OPLACH np. wsteczny w większości przypadków wchodzi ze zgrzytem, w nowych egzemplarzach, a w Audi właśnie lubi jedynka ciezko wejsć, tak samo jest ze wstecznym :wink:

a jak to jest z 2ka? ;) hehe u mnie czasem (CZASEM=nie za czesto) kiedy chce zapiac 2ke musze wsadzic w to troche wiecej sily... jak ew. moge sprawdzic olej w skrzyni? 260 tysi jest nalatane i prawdopodobnie fabr. olej w skrzynce... sugestie?

Opublikowano

Mi wchodzi wsteczny bardzo ciężko...

Opublikowano

a jak to jest z 2ka? ;) hehe u mnie czasem (CZASEM=nie za czesto) kiedy chce zapiac 2ke musze wsadzic w to troche wiecej sily... jak ew. moge sprawdzic olej w skrzyni? 260 tysi jest nalatane i prawdopodobnie fabr. olej w skrzynce... sugestie?

mi naprzykład 2 "ciezko " wchodzi po całonocnym staniu na zimnie jak olej gęsty, ale to chyba oczywiste, w każdym bądź razie nie daje powodów do niepokoju :wink:

[ Dodano: 24-03-2007, 09:16 ]

wrzucajac sobie biegi na postoju to wszystkie wydaja sie wchodzic z oporem. Natomiast w trakcie jazdy jest OK

i co w tym dziwnego kolego, na postoju to się ręczny zaciaga a nie biegami bawi, biegi są do jazdy a nie do bawienia sie nimi jak auto stoji