Patrykgt Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 WItam. Padł mi silnik 1.8t AMB skrzynia automatycza tiptronic. Kupiłem silnik z manuala i jest problem .. . nie pasują tulejki jak to ogarnąc ? Co z tym zrobić, czy w ogóle jest to do ogarnięcia czy mogę sobie silnik wsadzić w d .... Proszę o odpowiedź może ktoś miał podobną sytuację
Bromchit Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Jaki kod silnika kupiłeś? Robiłem trochę w odwrotną stronę i wkładalem do siebie AVJ co prawda z multitronika i nie było problemu z wciśnięcie łożyska.
Patrykgt Opublikowano 18 Października 2018 Autor Opublikowano 18 Października 2018 Kupiłem BEX, ale to raczej nie ma rożnicy. W ostatecznosci przełożę wał z mojego do tego silnika i tyle
Bromchit Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Dokładnie jeśli z B6 to nie ma. W Etce jest inny numer wału dla AMB tiptronic, być może różni się właśnie tym otworem. Jeśli wszystko inne pasuje, to może łatwiej przetoczyć tulejkę. Edytowane 18 Października 2018 przez Bromchit
Patrykgt Opublikowano 19 Października 2018 Autor Opublikowano 19 Października 2018 Też nad tym myślałem, kwestia czy rzeźbienie się sprawdzi. Spróbuję przełożyć wały mam nadzieję że będzie kk
Patrykgt Opublikowano 21 Października 2018 Autor Opublikowano 21 Października 2018 Wał zmieniony - pasuje i nawet się kręci :)) Pozdro ;]
Rekomendowane odpowiedzi