axel08 Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 witam, szukałem opowiedzi ale nie mogłem znależć dlatego postanowiłem zaytać zamontowałem migające czerwone diody w drzwiach poniewaz wersja z 96/97 nie posiadala takiej opcji. Niestety nie znalazlem miejsca i stad pytanie czy wogole takie jest? chodzi mi o jakies miejsce gdzie mogę się popdiąć by napięcie było tylko gdy auto jest zamkniete. Chciałem stworzyć takiego "odstraszacza" niestety diody podlaczone byle gdzie migaja caly czas nawet jak jade autem. Dodam iz mam alarm w aucie. Za jakiekolwiek porady bede wdzieczny jak to rozwiazac i czy wogole sie da? pzdr
pox Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie wiem czy to dobry pomysł, ale gdzieś na forum w dziale warsztat był opisany montaż brzęczyka, który inf. o niezapalonych światłach mijania. Może zastosować podobny patent?
august Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 witam, szukałem opowiedzi ale nie mogłem znależć dlatego postanowiłem zaytać zamontowałem migające czerwone diody w drzwiach poniewaz wersja z 96/97 nie posiadala takiej opcji. Niestety nie znalazlem miejsca i stad pytanie czy wogole takie jest? chodzi mi o jakies miejsce gdzie mogę się popdiąć by napięcie było tylko gdy auto jest zamkniete. Chciałem stworzyć takiego "odstraszacza" niestety diody podlaczone byle gdzie migaja caly czas nawet jak jade autem. Dodam iz mam alarm w aucie. Za jakiekolwiek porady bede wdzieczny jak to rozwiazac i czy wogole sie da? pzdr Skoro już musisz to mieć to puść je przez przekaźnik, który będzie się rozłączał gdy podasz napięcie ze stacyjki. Przyjrzyj się też sygnałowi idącemu do pompki - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale u mnie było chyba tak: zamknięty jest napięcie, otwarty - nie ma. Możesz też zaopatrzyć się w sterownik centralnego zamka z diodą na kabelku i podpiąć się pod to.
Rekomendowane odpowiedzi