Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Webasto Thermo Top

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Racja zegar 1530 jest paskudny ? Ale nie myślisz chyba o montażu to na desce samochodu?  ?? Wrzucasz to do schowka i tyle,lub w każde inne niewidoczne miejsce :)

Opublikowano

Znalazłem taki opis  http://xn--80aejlqpaaj0acd6k.xn--p1ai/manual/AUDI/A4%20A5/1318638B_EN_Audi_A4+A5_2008_B+D_TT-Evo.pdf

Opublikowano
43 minuty temu, Krzy0 napisał:

Znalazłem taki opis  http://xn--80aejlqpaaj0acd6k.xn--p1ai/manual/AUDI/A4%20A5/1318638B_EN_Audi_A4+A5_2008_B+D_TT-Evo.pdf

Instrukcję do evo mamy ? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówione i zamontowane od tego samego allegrowicza w Audi A4 B7 1.9 TDI , Thermo Top C + sterowanie GSM , kilka fotek z montażu , wszystko działa bez zarzutu . Polecam ! 

20190114_123625.jpg

20190114_141559.jpg

20190111_160534.jpg

20190111_111252.jpg

Edytowane przez MotoPlayer
Zdjecia

Opublikowano

Ja u siebie zamontowałem układ do sterowania po gsm simster (teraz sprzedają pod nazwą sim eco).  Polecam bo ma kilka fajnych funkcji (np. pomiar temperatury w aucie)

Opublikowano
Godzinę temu, MotoPlayer napisał:

Zamówione i zamontowane od tego samego allegrowicza w Audi A4 B7 1.9 TDI , Thermo Top C + sterowanie GSM , kilka fotek z montażu , wszystko działa bez zarzutu . Polecam ! 

20190114_123625.jpg

20190114_141559.jpg

20190111_160534.jpg

20190111_111252.jpg

Ta nokia w schowku wygrała :D W razie gdyby ktoś chciał Cię napaść możesz go obezwładnić. 

Opublikowano

Dokładnie,  sam się zdziwiłem że na bazie telefonu będzie sterowanie ale działa bardzo dobrze :) A najprostsze rozwiązania  są najskuteczniejsze !

Opublikowano
7 godzin temu, MotoPlayer napisał:

Dokładnie,  sam się zdziwiłem że na bazie telefonu będzie sterowanie ale działa bardzo dobrze :) A najprostsze rozwiązania  są najskuteczniejsze !

Brawo!  Życzę ciepłych poranków ?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 25.10.2018 o 07:24, Gość napisał:

No i w końcu wyszło tak,że zamiast oryginalnego ogrzewania postojowego zamontowałem webasto thermo top evo z pilotem T100. Pilot umożliwia sterowanie do kilometra na wolnej przestrzeni,ma wyświetlacz co powoduje,że nie musisz pakować do wnętrza samochodu jakiegoś sterownika,psując tym wnętrze.  Szczerze polecam to rozwiązanie w samochodach stojących na zewnątrz. 

20181013_133239.jpg

20181013_133246.jpg

Podpowiesz jak się wpiąć w klimatronik żeby odpalił z webasta ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.12.2019 o 01:32, Patryk11113 napisał:

Podpowiesz jak się wpiąć w klimatronik żeby odpalił z webasta ?

Jasne.

Demontujesz panel sterujący klimatyzacji . Tam masz wtykę, złącze T20e wpinasz sie przewodem od wesbasto Pin 3

• 1 rok później...
Opublikowano

@kamilch-1984Mam kilka pytań, czy do montażu trzeba ściągnąć przedni zderzak? I w jaki sposób poprowadziłeś rurkę paliwa? Do baku wierciłeś się przez pokrywę?

Opublikowano
W dniu 10.02.2021 o 11:48, Fear44 napisał:

@kamilch-1984Mam kilka pytań, czy do montażu trzeba ściągnąć przedni zderzak? I w jaki sposób poprowadziłeś rurkę paliwa? Do baku wierciłeś się przez pokrywę?

Cześć kolego. 

Wystarczy ściągnąć prawe koło i nadkole.  Wynająłem warsztat na godziny,więc miałem auto w górze. Co mi znacznie ułatwiło montaż.

- rurkę paliwa ciągnąłem fabrycznym kanałem,który idzie po prawej stronie wzdłuż auta pod plastikową osłoną,

-do montażu przewodu paliwowego potrzebny jest klucz do nakrętek zbiorników paliwa. Przewodu paliwowy montujesz w fabrycznym miejscu (jedno jest wolne)

Opublikowano
20 godzin temu, kamilch-1984 napisał:

Cześć kolego. 

Wystarczy ściągnąć prawe koło i nadkole.  Wynająłem warsztat na godziny,więc miałem auto w górze. Co mi znacznie ułatwiło montaż.

- rurkę paliwa ciągnąłem fabrycznym kanałem,który idzie po prawej stronie wzdłuż auta pod plastikową osłoną,

-do montażu przewodu paliwowego potrzebny jest klucz do nakrętek zbiorników paliwa. Przewodu paliwowy montujesz w fabrycznym miejscu (jedno jest wolne)

Dzięki za odpowiedz ;) Jeszcze pytanko na temat wpięcia się w obieg, w którym miejscu robiłeś? Podobno najlepiej jest to zrobić koło podszybia jak węże wchodzą do nagrzewnicy?

Opublikowano
2 godziny temu, Fear44 napisał:

Dzięki za odpowiedz ;) Jeszcze pytanko na temat wpięcia się w obieg, w którym miejscu robiłeś? Podobno najlepiej jest to zrobić koło podszybia jak węże wchodzą do nagrzewnicy?

Ja zrobiłem to jeszcze przed grodzią:p Tak jak pokazano w instrukcji:) Ale faktycznie można zrobić to na podszybiu i chyba jeszcze tak zrobię:)

Tylko jestem w pogoni za rurkami,których nie mogę dostać używanych a nowe kilka stówek :(

Screenshot_20210214-165143_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Fear44 napisał:

Na jakie webasto się zdecydowałeś?  :)

Opublikowano
2 godziny temu, kamilch-1984 napisał:

Na jakie webasto się zdecydowałeś?  :)

Myślałem o Thermo Top C ale jeszcze nic nie kupowałem bo póki co badam temat ;) 
A te rurki to one idą do podszybia? Nie można tego zrobić wężem gumowym?

Edytowane przez Fear44

Opublikowano
49 minut temu, Fear44 napisał:

Myślałem o Thermo Top C ale jeszcze nic nie kupowałem bo póki co badam temat ;) 
A te rurki to one idą do podszybia? Nie można tego zrobić wężem gumowym?

No a jak myśli kolega,że mam teraz zrobione ? Wszystko połączone przewodami gumowymi. Ale ale lubię jak jest zrobione na cacy:) 

Opublikowano
28 minut temu, kamilch-1984 napisał:

No a jak myśli kolega,że mam teraz zrobione ? Wszystko połączone przewodami gumowymi. Ale ale lubię jak jest zrobione na cacy:) 

A myślałem że jest cieżko gumowymi do podszybia podjechać żeby się gdzieś nie zagięły ;) A pan jakie ma Webasto? Top C czy Evo?

Opublikowano
25 minut temu, Fear44 napisał:

A myślałem że jest cieżko gumowymi do podszybia podjechać żeby się gdzieś nie zagięły ;) A pan jakie ma Webasto? Top C czy Evo?

Do Pana mi daleko :) Wkładałem Evo bo podobno Top C jest większy i może być problem z umieszczeniem go . Ale jak jest na prawdę,nie wiem :) W każdym Bądź razie jestem zadowolony z obecnego :)

Opublikowano

A oprócz wymiarów to jest między nimi jakaś różnica? Bo jeśli rzeczywiście może być problem z wielkością to postawiłbym na Evo