Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brems licht - 3ci stóp i sporadycznie ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :)

Od jakiegoś czasu mam problem, sporadycznie podczas jazdy zapala się kontrolka ESP i nie chce zasnąć ani sama ani po przyciśnięciu/przytrzymaniu przycisku, gaśnie po ponownym uruchomieniu silnika, próbowałem sprawdzać na vagu ale nie pokazał mi żadnego błędu w module ABS.

Drugim problemem jest komunikat brems licht, sprawdzałem podczas błędu przy wciskaniu pedału hamulca nie palił się trzeci stop, pozostałe działały okej, wyjąłem światło i zostało ono już kiedyś wymienione, jest na nim naklejka z datą z 2015r, podłączyłem w domu do zasilacza 12V i zostawiłem na ponad godzinkę, wszystkie diody działają prawidłowo. Myślałem, że może wina leży we wtyczce, więc do lampki dolutowałem dwa przewody i podłączyłem do wiązki przez złączki. Dziś błąd pojawił się ponownie ?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem przed chwilą jeszcze raz, na fis'ie zapalił się błąd brems licht a w między czasie jeszcze kontrolka ESP, wszystkie światła stopu działają, na vagu w module ABS pokazał się błąd 00526 - Break Light Switch-F 36-10 - Open Circuit - Intermittent a w MCE błąd nie pamiętam dokładnie ale coś a'la 3rd light stop, poszukałem w vagu w means block grupy z odczytami z czujników, jeśli dobrze pamiętam 66 i wartości bitowe XXXXXX00 na luzie, XXXXXX01 gdy dosłownie muskam nogą pedał hamulca i XXXXXX11 gdy wcisnę normalnie pedał. 

Opublikowano

1. Sprawdź kable między budą a klapą.

2.Czujnik położenia pedału hamulca (wymiana na nowy ori)

Opublikowano
  • Autor

Hmm... Ale co może być z wiązką, że pokazuje się błąd trzeciego światła mimo tego, że ono świeci?

Opublikowano

Mi bremse licht zapalał się gdy była nadpalona zarówka stopu praktycznie niewidocznie a jednak i błąd wywalało, a u ciebie skro wywaliło błąd czujnika pedąłu hamulca więc może jednak on coś niedomaga tym bardziej że wywala błąd esp

Opublikowano
  • Autor

Mówiąc żarówka masz na myśli led w trzecim świetle? czy w żarówka lampach? u mnie ewidentnie wyskakuje brems licht - centre break light, ale światła stopu normalnie się zapalają i gasną, błąd z esp domyślam się, że może powodować ten czujnik, ale czy może on też powodować pojawianie się błędu dotyczącego samego trzeciego światła?

Opublikowano

W tym 3cim świetle stop często występuje problem z kontaktem pomiędzy pcb a gniazdem wtyczki - poszukaj tematu o naprawie.

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, Kawec napisał:

Mlałem, że może wina leży we wtyczce, więc do lampki dolutowałem dwa przewody i podłączyłem do wiązki przez złączki. Dziś błąd pojawił się ponownie ?:)

Już próbowałem :)

Opublikowano
  • Autor

Czujnik zamówiłem, jutro powinien być u mnie, więc po południu go wymienię, ale to trzecie światło stopu nie daje mi spokoju, komunikat "brems licht - centre break light" się wyświetla a światło zapala się i gaśnie przy wciskaniu i puszczaniu hamulca, tym bardziej, że poprzedni właściciel wymieniał światło, bo jest na nim data 2015 ?

Opublikowano

Mnie zastanawia gdzie się wlutowałeś w lampkę.

Opublikowano
  • Autor

w pcb, gdzie fabrycznie wlutowane są styki ;)

Opublikowano

Miałem to samo z 3-cim stopem, jak poświeciło na niego słońce pokazywał błąd mimo, że działał. Wymieniłem i jest spokój. Można niby naprawić, ale mi się trafił akurat tanio.

Kontrolka ESP i błąd "brake switch..." to czujnik w pedale - to akurat dla odmiany tylko zimą mi się pokazywało przy temp. poniżej zera.

Edytowane przez Pablo_s-c