Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Technika HDR - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież ręcznie sobie przestawisz EV w trybie manualnym poprzez zmianę przesłony i migawki. Ja jak kupiłem swój aparat w 2004 już miał Bracketing :wink4:

Opublikowano
  • Autor

mogę zmieniac ale recznie a przy tym moge poruszyc aparatem przeciez...

a to moje kilka prac:

kopia2ruinadawnegoand2m.jpg

kopia2p1050562and2more.jpg

kopia2unislawslaski2and.jpg

:decayed:

Opublikowano

mogę zmieniac ale recznie a przy tym moge poruszyc aparatem przeciez...

Na statywie nic im nie będzie. Poza tym photomatix ma opcje wyrównywania :wink4:

Jutro zrobie próbe i wstawię jaka jest różnica :)

Opublikowano

Dzięki za pomoc, mam już pełną wersję programu, więc będzie można się pobawić :gwizdanie:

Co do tej opcji wyrównywania, to gdzie ją znajdę (angielski u mnie nie jest na zbyt wysokim poziomie ;().

p.s.

Dość obszerny artykuł-co i jak w tej technice obróbki zdjęć:

http://onephoto.net/?p0=4&p1=1&news=31

Opublikowano
  • Autor

hdr :kox:

dzieki :hi:

więc jednak sprawię sobie statyw... taki za 39.99 z alle...

ta opcja wyrownywania jest automatyczna czy trzeba gdzies wlaczac?

Opublikowano

to i ja sie pochwale fotką HDR

dscn652546l.jpg

gdyby nie ten znak to by nawet fajna była :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

pytanko:

w programie Photomatix mozna ustawiac miejsce w ktorym chce sie cos zmienic czy zmienia sie cale zdjecie tylko?

p.s.: kowi87 - z ilu fotek?

Opublikowano

pytanko:

w programie Photomatix mozna ustawiac miejsce w ktorym chce sie cos zmienic czy zmienia sie cale zdjecie tylko?

p.s.: kowi87 - z ilu fotek?

ja zawsze robie z 3 :good: a co do twojego pytania to nie wiem ja zawsze całą fotke obrabiam :kox:

Opublikowano
  • Autor

ehh... lustrzanka by sie przydala... :disgust: moze w tym roku uda mi sie kupic... choc jest rok wielkich wydatkow... :wallbash:

Opublikowano

ehh... lustrzanka by sie przydala... :disgust: moze w tym roku uda mi sie kupic... choc jest rok wielkich wydatkow... :wallbash:

Cerb ja nie mam lustrzanki :tongue4: zwykła cyfrówka Nikon Coolpix P1 jak chce fote fajna to stawiam aparat gdzie popadnie stoi i robi i efekt widać :kox: :kox:

Opublikowano

Photoshop począwszy od wersji CS2.0 ma opcję zlepiania fotek o różnej ekspozycji do HDRów.

tu macie całą instrukcję jak zrobić HDR z jednego zdjęcia... http://jaktozrobic.blogspot.com/2008/03/jak-zrobi-hdr-obrazek-przy-pomocy.html

Opublikowano
  • Autor

a wiec tak:

2745.3.jpg

2745.jpg

robiłem to przy pomocy poradnika GRaznego :cool1:

Opublikowano

to i ja sie pochwale fotką HDR

gdyby nie ten znak to by nawet fajna była :gwizdanie:

to czemu nie wywaliles znaku w corelu?

dscn652546l.jpg

Opublikowano

heheheheh dzięki nie mam corela :gwizdanie:

A pozatym konto na image załozyłem i walcze ze wszystkimi fotakmi teraz jakie mam i czasu nie ma na obróbke :cool1:

Opublikowano
  • Autor

:shocked: ... musze poszukac :naughty:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:35_________________________________________________kopia2p1070088696x465an.jpg

mam duzo juz ich na pulpicie... jutro musze pulpit posprzatac bo mi za duzo miejsca nie zostalo... kilka plikow i bydzie full memory in pulpit :decayed:

Opublikowano

:shocked: ... musze poszukac :naughty:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:35_________________________________________________kopia2p1070088696x465an.jpg

mam duzo juz ich na pulpicie... jutro musze pulpit posprzatac bo mi za duzo miejsca nie zostalo... kilka plikow i bydzie full memory in pulpit :decayed:

Cerb zakładaj konto na imageshack :kox: ja własnie założyłem zeby to wszystko w jednym miejscu trzymać zobacz do mnie na strone autka ile dorzuciłem mięsa :polew: kliknij w podpisie na moje A4 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ok zakladam... przyda sie rzeczywisci... :good:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:55_________________________________________________gdzie kliknac zeby sie zarejestrowac :blink:

Opublikowano

ok zakladam... przyda sie rzeczywisci... :good:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:55_________________________________________________gdzie kliknac zeby sie zarejestrowac :blink:

w prawym górnym rogu na sign up

Opublikowano
  • Autor
:blink: wyskoczylo mi ze moj email jest w uzyciu :blink::kwasny: