Adam a4 b7 Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Witam koledzy potrzebna pomoc chodzi o pokrywę 2.0 tfsi BGB czy te kanały które zaznaczyłem na zdjęciu nie powinny być szczelne ? Jak się je zaślepi z jednej strony to obydwa maja przedmuch do środka . Edytowane 31 Października 2018 przez Adam a4 b7
Hołowczyc20 Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 (edytowane) Siema Panie kolego gdzieś na youtube są filmiki gdzie gość w szczegółowy sposób opisuje budowę i działanie owej pokrywy,kanałów i separatora oleju.Jak znajdę to wrzucę linki,bo nie pamiętam jak to ma być,a nie chcę pisać głupot. Edytowane 2 Listopada 2018 przez Hołowczyc20
Adam a4 b7 Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Opublikowano 5 Listopada 2018 Dzięki kolego z tego wynika że oba kanały mają być szczelne i nie wiem czy klejenie coś da bo też jest chyba przerwa między tymi dwoma kanałami . Zamówiłem używaną pokrywę zobaczymy czy będzie szczelna .
Hołowczyc20 Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) Między innymi przez tą pokrywę TFSI lubi pić olej jeśli separator nie działa,są to nie duże ilości,ale zawsze i później tak się składa tu pokrywa tam turbo,czasem jakiś wyciek i jest 0.5l/1000km. Edytowane 5 Listopada 2018 przez Hołowczyc20
Rekomendowane odpowiedzi