julo23 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 (edytowane) Przesiadka na kolejne audi tym razem: BRD z 2007r Wyposażenie tak z grubsza i na szybko: S-line Exterieur i Interieur, kolorowy FIS, grzane stołki - skóra i tkanina, tempomat, xenon z drl, (nie wiem czy bi ?) -kierownica wielofunkcyjna, -PDC tył, pakiet oświetlenie, dekory - fortepianowa czerń, szyby otwierane i zamykane z kluczyka, niestety tylko 2xel szyby. a dopiero co zrobiłem 4x el. szyby w B6.... i tu chyba też mnie czeka.... Jest kilka rzeczy które musze ogarnąć pod względem technicznym, dlatego mody odchodzą na dalszy plan. Wleciało koło dojazdowe zamiast zestawu naprawczego. wymiana oleju i filtrów: paliwa, oleju, powietrza i kabinowego. oponki na zime już czekają i felgi od B8 ale skromnie bo 16'' Teraz będzie rozrząd, czyszczenie dolotu, IC. Być może zmiana hamulców, łożysk. Edytowane 1 Listopada 2018 przez julo23
Adam87 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autko fajne, gratulacje Sporo masz na wejściu ale i rezanka też Pozdrawiam
julo23 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 Sline ory na duży plus bo w B6 musialem rezać, za to tu nie ma RNSe, 4 szyb w prądzie to chyba największy minus odczuwalny na teraz. Niestety po raz kolejny nie udalo sie dostać quattro, ale może kosztem innych glupot wpadnie Q. Póki co stan techniczny musi byc idealny. Dlatego w najblizszym czasie skupiam sie na tym.
Adam87 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 I prawidłowo Z rnse masz fajnie bo już masz 2din to w zasadzie samo radio.. szyby w prądzie faktycznie wygodne ale jeśli chcesz Q to zrób najpierw a potem inne pierdułki
marcin_o23 Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 Fajna sztuka, powodzenia w modzeniu, jak będziesz szukał rns-a to mi został po mojej B6 Ledzik
MARCIN607 Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 fajna zmiana chciaż b6 była genialana. Gratulacje
julo23 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Siadł nowy rozrząd, nowe sprzęgło z dociskiem. I kilka pierdółek, m.in. pełne podszybie. Edytowane 28 Listopada 2018 przez julo23
julo23 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) przyszedł czas na tzw "ołówek". Regeneracja w FUTURO. Teraz znowu nowy olej i zakładamy. Tamten olej miał tylko 1000km ale jakoś mnie sumienie gryzło i musiałem zrobić ten imbusik. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez julo23
andrzej104513 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Co obejmuje pakiet Exterieur i Interieur?
golden87 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 43 minuty temu, andrzej104513 napisał: Co obejmuje pakiet Exterieur i Interieur? Jak sama nazwa wskazuje EXT to pakiet zewnetrzny (zderzaki, listwy itd) Interiour (to srodek, czyli min. polkubly s-line, czarna podsufitka itd.) Co do ołówka bardzo dobre posunięcie lepiej spac spookjnie
julo23 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2018 9 godzin temu, HOLMATRO napisał: Bardzo ładna baza ! Rezać Jakies pomysly ?
julo23 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2019 Po regeneracji pompy oleju, przeszedł czas na zmiane DPF, udało się dostać w ładnym stanie z 16g popiołu. Mój stary OUT. ale wyszło nawet bezkosztowo bo za stary dostanę sporo $
Adam87 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Jaki +/- koszt regeneracji pompy Cię wyszedł??? DPF zostawiasz??
julo23 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) koszt regeneracji w FUTURUM to 600zł, ale jako klubowicze mamy zniżkę 50zł DPF chciałem zostawić, kupiłem drugi w ładnym stanie. Niestety mam problemy z wypalaniem, nie wiem co jest nie tak, dobił do 50g sadzy, próbuje wypalać ale nie wypala. Wczoraj mi 1 raz zaświecił DPF, a po jakiejś chwili świece żarowe a teraz nawet check engine. Coraz bardziej dojrzewam do myśli żeby go wywalić. Choć chciałem dobrze Edytowane 15 Stycznia 2019 przez julo23
Adam87 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 30 minut temu, julo23 napisał: koszt regeneracji w FUTURUM to 600zł, ale jako klubowicze mamy zniżkę 50zł DPF chciałem zostawić, kupiłem drugi w ładnym stanie. Niestety mam problemy z wypalaniem, nie wiem co jest nie tak, dobił do 50g sadzy, próbuje wypalać ale nie wypala. Wczoraj mi 1 raz zaświecił DPF, a po jakiejś chwili świece żarowe a teraz nawet check engine. Coraz bardziej dojrzewam do myśli żeby go wywalić. Choć chciałem dobrze A firma FUTURUM gdzie się mieści, jak to wygląda.. zostawiasz auto u nich, czy jak??? Czyli z dpf chciałeś być eko ale wyszło jak zwykle niestety. Wywal go i tyle.
golden87 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 8 minut temu, Adam87 napisał: A firma FUTURUM gdzie się mieści, jak to wygląda.. zostawiasz auto u nich, czy jak??? Czyli z dpf chciałeś być eko ale wyszło jak zwykle niestety. Wywal go i tyle. Po dobrze zrobionym chipsie mimo braku DPFa i KATa moje auto i tak miescie sie w wymaganych normach zadymienia itd itp Wiec walic to, a straszenie zostawmy dla dzieci 1
Adam87 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 36 minut temu, golden87 napisał: Po dobrze zrobionym chipsie mimo braku DPFa i KATa moje auto i tak miescie sie w wymaganych normach zadymienia itd itp Wiec walic to, a straszenie zostawmy dla dzieci Dobrze powiedziane
the_naturat_com Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) @julo23 dlaczego w opisie masz, że to 1.9 TDI? Edytowane 15 Stycznia 2019 przez the_naturat_com
julo23 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) A widzisz... nie zmieniłem profilu, 1.9 już sprzedany. Dobrze służył, znam nowego właściciela - trafił w dobre ręce. Włożył już ponoć do niego 10 tysi. Mimo że z pilnych rzeczy trzeba było tylko zrobić zawias nowy z przodu. Mozna pomyśleć ze to jakiś zdyb był... ale jak ktoś zmienia roczne hamulce razem z tarczami itp itd to się uzbiera... Do FUTURUM wysyłasz tylko moduł pompy oleju. Mają tutaj temat. Łap linka Edytowane 16 Stycznia 2019 przez julo23 1
Rekomendowane odpowiedzi