lukasz_bronek Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam, podobne tematy ju były, ale nie pomogły. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu auta zapalała się kontrolka od hamulców i wgl nie gaśnie. Sprawdzałem poziom płynu, czujnik płynu hamulcowego- wszystko ok. Czujników przy klockach hamulcowych nie posiadam. Tydzień temu padł mi alternator, więc myślałem, że może to wina słabego niedoładowanego akumulatora. Alternator naprawiony i aku naladowany, a problem jest nadal. Tyle, że zauważyłem jeden szczegół. Po odłączeniu akumulatora i ponownym jego podłączeniu problem znika..... do momentu włączenia świateł postojowych... Co może mieć jedno i drugie wspolnego ze sobą??
matisstz Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam Najpierw uzupełnij profil lub napisz o jakie auto chodzi bo niewiadomo czy chodzi o audi bmw lub poloneza... co może mieć jedno i drugie wspólnego ze sobą to Zwarcie,
lukasz_bronek Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Opublikowano 16 Listopada 2018 Sorry, już uzupelniłem dane o profilu. Auto to jak w temacie a4 b5 97r 1.6b. ADP. Czyli pewnie gdzieś w zegarach to zwarcie?
matisstz Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Sorry że tak późno odpisuje. Spróbuj podpiąć vcds i zobaczysz co go boli, jeśli nie masz kompa podjedź do elektryka.
Rekomendowane odpowiedzi