Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALT] Świeci się Check Engine - dwa błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po podpięciu pod VAGa wykazało mi dwa błędy:

16804-catalist system bank 1

18010-pover suply terminal30:voltage too lov

Kontrolka po wykasowaniu błędów zapala się po kilkunastu kilometrach.

Dodam że na przeglądzie analiza spalin wykazała że katalizator jest ok.A akumulator jest ok

pali wporządku może ten błąd był spowodowany że odłanczałem minusa żeby skasować błąd

(nie miałem jeszcze VAGa).

Więc moje pytanie co radzicie robić od czego zacząć,czy to może być katalizator?

Dodam że poprzedni właściciel wymienił sondy lambda,czujnik temperatury.

Ja ostatnio wymieniłem świece.

POMÓŻCIE!

Opublikowano

Miałem ten sam błąd raz zapalał "check" raz nie, trwało to z 2-3miechy, jakis czas potem walnęła cewka, a po wymianie i wyczyszczeniu przepustnicy błąd nie wraca - od tego czasu minęło mi ok. 1000km - wszystko gra. Od cewki do katalizatora nie taka daleka droga... sprawdzić nie zaszkodzi

Gość oskaritto
Opublikowano

Miałem ten sam błąd raz zapalał "check" raz nie, trwało to z 2-3miechy, jakis czas potem walnęła cewka, a po wymianie i wyczyszczeniu przepustnicy błąd nie wraca - od tego czasu minęło mi ok. 1000km - wszystko gra. Od cewki do katalizatora nie taka daleka droga... sprawdzić nie zaszkodzi

masz racje! lepiej sprawdzic bo ja jechalem z uszkodzona cewka 20km i katalizator sie zapalil :D sonda sie stopila a kat do wymiany + 4 cewki bo wszystkie sie przegrzaly :) przy okazji...jak cos takiego sie dzieje to check MRUGA i trzeba stanac i wylaczyc auto a nie jechac dalej :D ja juz to wiem (mimo tego ze to byla zima i jechalem pod gore nie moglem sobie pozwolic na zatrzymanie no i taki efekt)

pozdrawiam

Opublikowano

20km pod górę? to chyba w alpach było... :kox: spoko.. żartuję...

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Problem już wyeliminowałem,wymieniłem kata i jest ok,niewiele jeszcze przejeździłem po wymianie

ale mam nadzieje że to nie żadna cewka jak sugerowaliście!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Wymiana cewki to banał, a kata to już nie za bardzo. Jakiego wstawiłeś?