Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z ogrzewaniem /klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim. Mam nie codzienny temat a mianowicie: klimatronik jak jest na low chłodzi elegancko, jak tylko dam plusową temperature (nawet 16°)w sumie nie ważne jaką ale plusową strasznie grzeje... temp. silnika ok. Wydajr mi sie tez że cały układ grzewczy jest chyba zbyt gorący i to samo z płynem w zbiorniku wyrównawczym, który mam wrażenie ze nie ubywa. Pomocy ?

*Pierwsze to należy się przywitać w odpowiednim dziale, a potem szukać pomocy.->Nowicjusz
Zapraszam również tu ->Regulamin
Trzeba czytać też do czego dany dział jest - temat przeniesiony

Opublikowano

Podłączenie VAG'a wiele wyjaśni.

Opublikowano
W dniu 18.12.2018 o 02:51, Ptrbns napisał:

Siemka wszystkim. Mam nie codzienny temat a mianowicie: klimatronik jak jest na low chłodzi elegancko, jak tylko dam plusową temperature (nawet 16°)w sumie nie ważne jaką ale plusową strasznie grzeje... temp. silnika ok. Wydajr mi sie tez że cały układ grzewczy jest chyba zbyt gorący i to samo z płynem w zbiorniku wyrównawczym, który mam wrażenie ze nie ubywa. Pomocy ?

Typowy i prawidłowy objaw :D

Jeżeli silnik jest rozgrzany do temperatury roboczej, a wnętrze wystudzone bo klimatronik był ustawiony na LOW , to w momencie przestawienia temperatury na 16 stopni klimatronik uruchamia ogrzewanie na maxa , by w jak najkrótszym czasie osiągnąć zadaną temperaturę we wnętrzu auta :decayed:

W miarę jak ta temperatura będzie się zbliżać do zadanej to intensywność ogrzewania jak i nawiewu będzie spadać :tongue:

I tak ma być :):hi:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem co bierzesz, bierz połowę 

Jak tak ma być? Na low chłodzi jak dam pluszowa nie da się w aucie wytrzymać i to dosłownie po 5 min... ale dz za niezrozumiała w 100% poradę 

Opublikowano
W dniu 26.12.2018 o 11:26, Ptrbns napisał:

Nie wiem co bierzesz, bierz połowę 

Jak tak ma być? Na low chłodzi jak dam pluszowa nie da się w aucie wytrzymać i to dosłownie po 5 min... ale dz za niezrozumiała w 100% poradę 

Ja Ci wytłumaczyłem konkretnie jak układ działa , a to Ty masz problem ze zrozumieniem i przedstawieniem istoty problemu :decayed::tongue4:

Dopiero po przeczytaniu drugiego Twojego posta można domyślać się że po 5 minutach intensywność ogrzewania nie spada tylko dalej grzeje na maxa .

Ale nie wynika to z konkretnego stwierdzenia , tylko trzeba sobie to wydedukować :naughty:

Jeżeli tak jest to masz klimatronik do naprawy. Nikt tu nie jest wróżka by podać Ci na tacy przyczynę , może być ich przynajmniej kilka.

Jest coś takiego jak narzędzia diagnostyczne, które to potrafią naprowadzić na przyczynę problemu , ale jak wolisz to możesz sobie popróbować zgadnąć  ....

P.S. 

Co ja biorę i w jakich ilościach to moja prywatna sprawa ...:tongue4:

Edytowane przez piotrsob1