Jump to content
IGNORED

[B5 AAH] Czy można włożyć do mojej A4 np. silnik 2.5 diesla ?

Recommended Posts

Posted

Witam :)Mam zamiar zalozyc gaz sekwecyjny ktory kosztuje okolo 3000zl.I teraz sie zastanawiam czy jest taka możliwość zeby zalozyc jakis silnik disla w tej samej cenie?Moze to glupie pytanie ale ktos mnie moze oswieci :confused4:

Posted

Za 3000 raczej nie... O ile rozmawiamy o profesjonalistach i silnik ma być w dobrym stanie.

Posted

dać się na pewno da, tylko nie jestem pewien czy ci się to opłaci bo ze 2,5k to sam silnik będzie kosztował od bidy a przeróbka mocowań i całej reszty też pare groszy będzie kosztować i raczej się nie wyrobisz w 3k na pewno - a swoja drogą to piękny silnik masz i ja bym go nie wymieniał - z drugiej strony jak byś znalazł chętnego na swój silnik i go sprzedał to 80 % inwestycji by ci się wróciło i w sumie mogło by się opłacić :)

Posted

Ostatnio mój kumpel kupował 2,5 tdi, z tym ze ten 180 KM. Za silnik w super stanie zapłacił 5 tysiaków, za 3 tysie były same padaki z wałkami do remontu. Twoj silnik dobrze znosi gaz, wiec zakładaj sekwencje i daruj sobie jakies kombinacje, bo koszt przeróbki jest kosmiczy

Posted

i o to właśnie chodzi kolego - ja za skarby bym nie oddał takiego silnika - i swoją drogą to też bym się zastanawiał czy zakładać gaz, bo długo będzie się wracać taka instalka - no ale to już indywidualna sprawa :>

Posted

Wiesz co masz :good:

Nie kombinuj z przekładkami tylko jak już trzeba to gaz. :wink4:

Posted

Mysle ze za jakies 400zl miesiecznie wyjezdze Pb wiec gazu za jakies 200zl wiec w skali roku to jest 2400zl,a mam zamiar jezdzic nim jakies trzy lata albo i dłużej jak nie bedzie sie psuł, to chyba warto :)

Posted

DIESELA nie warto wkladać chocby ze wzgledu na duuuze koszta przeróbki i oszczednośc w spalaniu 2.8 i 2.5 diesla nie sa na tyle duże zeby sie to opłacało. A jak założysz dobry gazociag i sporo jezdzisz to zwróci sie raz dwa. Jak bedziesz chciał sprzedac auto gazownia tez zapewne bedzie atutem ( w przeciwieństwie do wrzucenia zamiast 2.8 benzyny 2.5 diesla na własna rekę :polew: )

Posted

pamiętaj, że sam silnik to nie wszystko, w tym przypadku będzie dużo kombinacji z instalacją elektryczną, ECU, instalacją paliwową czy nawet samym bakiem z gardzielą. Moim zdaniem za duża inwestycja. Teoretycznie można to zrobić dobrze kupując drugie auto - anglika :)