Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzypienie w tylnej części auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, to mój pierwszy post na forum, starałem się znaleźć jakieś info o moim problemie ale nic nie przypominało mojego przypadku, więc zakładam nowy temat. Mianowicie przy ostrzejszym skręcaniu lub pokonywaniu większych nierówności słychać skrzypienie w tylnej części samochodu (A4 b5 Avant FL). Dźwięki na pewno dochodzą z wnętrza ponieważ kiedy rozbujam fure na postoju, skrzypienie jest słyszalne tylko przy otwartym oknie/bagazniku/drzwiach, kiedy auto jest zamknięte na zewnątrz jest cisza. Spostrzegłem dodatkowo że skrzypienie ustaje kiedy oparcia tylnej kanapy są złożone, więc podejrzewam że dźwięk dochodzi z tych okolic, ale próbowałem podkladac jakieś szmatki w miejscu zaczepow oparcia o nic to nie daje więc proszę o porady co to może być? ?

Edytowane przez michu1.9

Opublikowano

To jest wiek samochodu. Na zimę plastiki po prostu ożywają, są twarde i wydają dźwięki. W lato plastik jest miększy i bardziej plastyczny, przez co aż tak dźwięków nie wydaje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Skrzypienie pochodzi z "zamka / rygla" oparcia (to co trzeba przesunąć żeby złożyć oparcie). U mnie było to od strony pasażera, uciążliwe strasznie. ..Spróbuj to wyjąć, przesmarować i porządnie założyć z powrotem... u mnie pomogło.:hi:

Opublikowano

dołóż sobie rozpórkę kielichów, buda się usztywni to i skrzypienie powinno ustać

Opublikowano

Co ma rozpórka kielichów do skrzypienia z tyłu? 

Opublikowano
2 godziny temu, Trzesio napisał:

dołóż sobie rozpórkę kielichów, buda się usztywni to i skrzypienie powinno ustać

Chyba raczej przeciwnie.

Opublikowano
16 godzin temu, Langista napisał:

Co ma rozpórka kielichów do skrzypienia z tyłu? 

jak to co, usztywni tył, więc buda jak i same plastiki przestaną się przemieszczać

Opublikowano
4 godziny temu, Trzesio napisał:

jak to co, usztywni tył, więc buda jak i same plastiki przestaną się przemieszczać

Od kiedy rozpórka jest z tyłu w aucie do jazdy na co dzień??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

sprawdź tuleje tylnej belki prawdopodobnie one skrzypią ( wyrobiły sie już) i niesie sie po budzie. tez szukałem co mi skrzypi dzwięk podobny do osłony termicznej ocierającej o inne elementy

Edytowane przez neni