Emejcz Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Hej. Temat może niezbyt dokładnie opisuje sytuację, ale ciężko powiedzieć co to dokładnie jest. Od jakiegoś czasu słyszę najczęściej pojedynczy głuchy stuk zaraz po zmianie biegu, ale czasami też podczas hamowania gdy jest na biegu (przy czym mam wrażenie, że podczas hamowania potrafi być kilka mniej głośnych. Stuki nie mają związku z nierównościami, nie czuć dodatkowo żadnych dodatkowych wibracji. Myślałem, że może ma to związek ze zmianą sanek z tyłu jakiś czas temu. Jednakże teraz jak się dobrze przysłuchałem to ten dźwięk chyba jednak występuje z przodu auta (Strasznie ciężko to określić). Próbowałem pukać sprzęgłem na postoju przód/tył aby to wywołać, ale bez rezultatu. Dodatkowo dodawanie/odejmowanie gazu na tym samym biegu też nic wtedy nie stuka. Miał ktoś coś podobnego? Myślałem z początku, że może dyfer czy coś, ale teraz nie jestem tego pewien... Występuje raczej na niższych biegach, na wysokich nie zauważam. Bardziej przy jeździe delikatnej niż przy dynamicznej. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez Emejcz
greg2505 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Ja miałem podobnie przy urwanej poduszce skrzyni
Emejcz Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2019 Temat rozwiązany. Winowajcą było jedno z dwóch - nie wiem które, bo zrobiłem jednocześnie. -luźna śruba poduszki skrzyni -luźna śruba wahacza z tyłu
Rekomendowane odpowiedzi