Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, panowie proszę o poradę bo mam okazje kupić Felgi 19'' z S-Line, ET 35 na oponach 235/35R19, schowam to w nadkole w A4 B5 tak żeby nie tarło :)? Dodam,że jest auto jest troszkę niżej. Co proponujecie, doradzacie do B5 19''? Pzdr :)

będzie tarło na 100%

ps: warto podać również szerokość felgi :cool1:

Szerokośc felgi 8J, gleba około 30mm, a gdyby zamiast tej 235/35 założyć przykładowo 215? może 225 to jakoś by się schowała :) Obecnie mam tam 255( z tyłu) ale kupowałem w ciemno i nie wiedziałem jaki jest ET i troche żałuje bo wystaje mi poza obręb jakieś 2cm dlatego trzeba to zmienić.

ET35+8J bedzie na bank tarło z przodu , mi tarłona 225/45. jak masz szerszą opone to bedzie wieksza lipa.

podginaj ranty i zakładaj węższą opone :good:

Myśle że 215/35R19 założe z przodu, natomiast z tyłu 225/35R19. Dzięki :)
  • Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tylko zdajesz sobie sprawe ze przy -30 na takie koła to koza jak c**j ???

Opublikowano

Jest to na gwincie więc się dopasuje :)
Opublikowano

aaaa , to inna sprawa. z drugiej strony jak mozna mieć gwint ustawiony na -30 ?? :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

aaaa , to inna sprawa. z drugiej strony jak mozna mieć gwint ustawiony na -30 ?? :kox: :kox: :kox:

Wstępnie tak ustawiłem, nie długo na tym jeżdże dlatego nie wiedziałem jak nisko moge to puścić, ale będe sie brał za to teraz :), wracając do tematu powiedz mi jeszcze czy przy tych felgach 8J 19''na oponach 215/35 będzie lepsze ET 35 czy 45? Bo dowiedziałem się że osoba, od której chce to kupić ma takie i takie :)
Opublikowano

Wstępnie tak ustawiłem, nie długo na tym jeżdże dlatego nie wiedziałem jak nisko moge to puścić, ale będe sie brał za to teraz :), wracając do tematu powiedz mi jeszcze czy przy tych felgach 8J 19''na oponach 215/35 będzie lepsze ET 35 czy 45? Bo dowiedziałem się że osoba, od której chce to kupić ma takie i takie :)

ET45 bedzie bardziej schowane , ja bym z tych dwóch ET45 , opuścił auto tak jak mi sie podoba a jakby zostało troszke miejsca zawsze mozna wrzucić dystansik 5mm i malina :)

Opublikowano

ET45 bedzie bardziej schowane , ja bym z tych dwóch ET45 , opuścił auto tak jak mi sie podoba a jakby zostało troszke miejsca zawsze mozna wrzucić dystansik 5mm i malina :)

Dystanse też już mam w razie W :) Dziękuje bardzo za poradę, pzdr :hi:
Opublikowano

Czy będzie pasować 8,5Jx18H ET30 do a4b6 avant ?

Opublikowano

dziekuje za ODP szyb ka

Opublikowano

Siemka. nie chce zakaldac nwoego tematu wiec zapytam tytaj chce kupic fele 7,5 szerokie ET45 i 17 czy beda dobrze pasowaly na audi a4 b6 sedan? nic nie ebdzie obcieralo itd?:) pozdro

Opublikowano

Siemka. nie chce zakaldac nwoego tematu wiec zapytam tytaj chce kupic fele 7,5 szerokie ET45 i 17 czy beda dobrze pasowaly na audi a4 b6 sedan? nic nie ebdzie obcieralo itd?:) pozdro

trochę duże ET jak do B6, może trzeć o sprężyne/zwrotnice

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Zakupiłem felgi bbs 8.5"x18 ET32. Felgi są do a4b6 avant. Powiedzcie mi jakie najlepiej opony do tego dobrać. Zawieszenie 1be.

Myślę tu nad 225/40r18 lub 235/40r18 :mysli:

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem felgi bbs 8.5"x18 ET32. Felgi są do a4b6 avant. Powiedzcie mi jakie najlepiej opony do tego dobrać. Zawieszenie 1be.

Myślę tu nad 225/40r18 lub 235/40r18 :mysli:

polecam 225/40 ale jeśli chcesz mieć równo oponę rozłożoną na feldze (bez minimalnego naciągu) to 235/40

Opublikowano

polecam 225/40 ale jeśli chcesz mieć równo oponę rozłożoną na feldze (bez minimalnego naciągu) to 235/40

Czyli mówisz że 225/40 będzie z delikatnym naciągiem na 8.5cala feldze....

Skoro tak to chyba się skusze na taki właśnie rozmiar.

Opublikowano

a czy do b5 avant pasować będą 8,5J, ET 35 ? 18" oczywiście...

Opublikowano

jeśli opona będzie nie za szeroka i zawieszenie nie za niskie to może ci delikatnie przycierać tylko z przodu

Opublikowano

jeśli opona będzie nie za szeroka i zawieszenie nie za niskie to może ci delikatnie przycierać tylko z przodu

na takie koła chcę założyć opony 215/40, ewentualnie 225/40, da radę? auto mam nieco obniżone....