Baksik12 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Witam wszystkich, jako że już nie mam za bardzo pomysłów co do braku mocy, to proszę o analizę logów. Pacjent : A4 1.9 tdi pd kod silnika AVB skrzynia manual rok 2002 Objawy : ogólnie muł straszny, mam jeszcze a3 o tej mocy to nie ma porównania nawet co zrobione ? uszczelnienia na wtryskach, rozrząd, turbina wyczyszczona, dolot oraz egr tez wyczyszczony, wszedzie nowe uszczelki, nowy filtr powietrza. Podmieniałem przepływomierz z tej co dobrze jedzie o tych samych numerach i nic to nie dało, w silniku tylko 1 błąd odnośnie poduszki silnika. abs kontrola trakcji poduszki wszystko działa. oto logi: Grupa 008 dynamiczny Grupa 011 dynamiczny Grupa 003 dynamiczny Czekam przy kompie na wasze odpowiedzi, pozdrawiam.
kamil-vag Opublikowano 19 Stycznia 2019 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Mogłeś te logi zrobić razem... 003+008+011 Dorzuć jeszcze 004+023 dynamiczny... Statyczny 013+018+023 i 004 Ogólnie logi w miarę OK, gdzieś może być mała nieszczelność na podciśnieniu... bo nie do końca trzyma zadane ciśnienie... sprawdź króciec na wyjściu z vacum czy nie lata luźny... ogólnie wężyki do przejrzenia... AVB na taką budę jak A4 jest bez szału... po programie na 130, zaczyna jako tako jechać...
Baksik12 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Powiem tak, po tym jak to napisałem, a później przeczytałem, to mnie olśniło, auto jedzie już dobrze, wystarczyło tylko troszkę skrócić sztangę od turbo, efekt ? turbina na moich logach wstaje jakoś tak bardzo wcześnie, po skróceniu sztangi wstaje tak 1600-1700 obr i auto nie do poznania. Ktoś tam kiedyś musiał coś grzebać, być może dam turbinę do regulacji żeby było tak na tip top Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Baksik12
Rekomendowane odpowiedzi