Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVB] Brak mocy Logi do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jako że już nie mam za bardzo pomysłów co do braku mocy, to proszę o analizę logów.

Pacjent :

A4 1.9 tdi pd

kod silnika AVB

skrzynia manual

rok 2002

Objawy :  ogólnie muł straszny, mam jeszcze a3 o tej mocy to nie ma porównania nawet

co zrobione ?

uszczelnienia na wtryskach, rozrząd, turbina wyczyszczona, dolot oraz egr tez wyczyszczony, wszedzie nowe uszczelki, nowy filtr powietrza.

Podmieniałem przepływomierz z tej co dobrze jedzie o tych samych numerach i nic to nie dało, w silniku tylko 1 błąd odnośnie poduszki silnika. abs kontrola trakcji poduszki wszystko działa.

oto logi: Grupa 008 dynamiczny

Grupa 011 dynamiczny

Grupa 003 dynamiczny

Czekam przy kompie na wasze odpowiedzi, pozdrawiam.

Opublikowano

Mogłeś te logi zrobić razem... 003+008+011

Dorzuć jeszcze 004+023 dynamiczny...

Statyczny 013+018+023 i 004

Ogólnie logi w miarę OK, gdzieś może być mała nieszczelność na podciśnieniu... bo nie do końca trzyma zadane ciśnienie... sprawdź króciec na wyjściu z vacum czy nie lata luźny... ogólnie wężyki do przejrzenia... 

AVB na taką budę jak A4 jest bez szału... po programie na 130, zaczyna jako tako jechać... 

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak, po tym jak to napisałem, a później przeczytałem, to mnie olśniło, auto jedzie już dobrze, wystarczyło tylko troszkę skrócić sztangę od turbo, efekt ? turbina na moich logach wstaje jakoś tak bardzo wcześnie, po skróceniu sztangi wstaje tak 1600-1700 obr i auto nie do poznania. Ktoś tam kiedyś musiał coś grzebać, być może dam turbinę do regulacji żeby było tak na tip top

Edytowane przez Baksik12