Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zerowanie przeglądów VAGiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poruszałem już ten wątek przy okazji wymiany oleju, ale chyba średnio on tam pasował. Sprawa jest jednak tak dla mnie interesująca, że postanowiłem wynieść ją we właściwe miejsce.

Otóż mam autko dostosowane do Longlife przeglądów. Kupiłem odpowiedni olej i zleciłem wymianę ASO VW w Wawie. Przy przestawianiu licznika przeglądów mechanik stwierdził, że ma tylko dwie opcje na swoim VAGu - albo co 15tys, albo co 50tys Longlife. Byłem przekonany, że przy Longlifie powinno być co 30tys. Czy ktoś z was kto ma też Vaga i auto przystosowane do Longlife (od 1999r) może to sprawdzić?

Pozdrawiam

MASA

Opublikowano

Dzięki Demoralizator,

Raz jeszcze potwierdza się tu brak kompetencji niektórych praowników ASO. Zresztą, po wydaniu samochodu musiałem raz jeszcze wracać, bo nadal świecił mi się komunikat SERVICE. Mechanik stwierdził, że rzeczywiście w moim autku jeszcze coś trzeba było zmienić,

poprawił i teraz mimo zalania Longlifa mam 15tys. do przeglądu,

Pozdrawiam

MASA

[ Dodano: 13-04-2007, 13:59 ]

Witam,

Jak u was działają liczniki przegladów? Pytam bo mój po wyjechaniu z ASO najpierw stał na 15tys, później przeskoczył na 14,7tys, teraz zrobiłem juz ok. 1tys km. a on dalej stoi na 14700. Czy tak ma być, czy w ASO coś spiepszyli?

Pozdro

MASA