Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki jest zamek - elektryczny czy pneumatyczny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie.

Kolego nie mówie o podłodze tylko o prawej stronie, ściance. Tam też się zdejmuje ten boczek. I tam powinna być pompka.

Tylko nadal nie wiem po co Ci ona?? Podłącz tak jak kolega w poście który Ci podesłałem i już.

Opublikowano
  • Autor

nie wiecie czy w audi a4 b5 mozna podlaczyc sterowanie samym bagaznikiem, tak jak jest na pilocie..

bo mam podlaczone wszystko, ale przycisk od bagaznika nie dziala, mruga tylko kierunkowskazem :/

Opublikowano

Kolego po pierwsze będzie Ci potrzebne coś takiego:

http://www.stig.pl/produkty.php?id_produktu=103&id=284

Po drugie w większości systemów to chodzi o otworzenie klapy w sensie uniesienie jej (tak jak byś wcisnął przycisk na klapie), a nie o otworzenie zamka, nie wiem czy rozumiesz, bo ciężko to wytłumaczyć. Ten przycisk otwiera klapę bagażnika, a nie zamek w bagażniku, więc najpierw musisz otworzyć centralny a później klapę. Są centralki otwierający tylko klapę i jej zamek, ale to wtedy bagażnik musi być na innym kanale (a w Audi jest wszystko na jednym).

Opublikowano

w zaleznosci co kolega chce, moze tylko podlaczyc normalny elektryczny silownik i otwietac sam zamek bez otwierania klapy i to by bylo najrosadniejsze, wystarczylo by zdemontowac orginalny silownik pneumatyczny, zalozyc elektryczny, poprowadzic przewody od centralki zamka i tyle

Opublikowano

w zaleznosci co kolega chce, moze tylko podlaczyc normalny elektryczny silownik i otwietac sam zamek bez otwierania klapy i to by bylo najrosadniejsze, wystarczylo by zdemontowac orginalny silownik pneumatyczny, zalozyc elektryczny, poprowadzic przewody od centralki zamka i tyle

I oczywiście trzeba zaślepić w takim przypadku wężyk, bo pewnie masz pneumatyczny zamek.

Opublikowano

ny

bo pewnie masz pneumatyczny zamek.
znym

powiedzcie koledze jak to jest z tym zamkiem, bo rozpisujemy się już na 2 stronę a dalej nic nie wiadomo,

niezwłoczna reakcja rygla zamka przy sterowaniu elektrycznym i pewna zwłoka przy sterowaniu pneumatycznym,

mam Golfa Mk4, zamek elektryczny i reakcja natychmiastowa a wiem, że kumpel z A38L miał zwłokę przy pmneumacie -

zaprzeczcie albo potwierdźcie bo jest to proste sprawdzenie i nie trzeba szukać żadnej pompy - tylko szybkie odpowiedzi.

Opublikowano

ny

bo pewnie masz pneumatyczny zamek.
znym

powiedzcie koledze jak to jest z tym zamkiem, bo rozpisujemy się już na 2 stronę a dalej nic nie wiadomo,

niezwłoczna reakcja rygla zamka przy sterowaniu elektrycznym i pewna zwłoka przy sterowaniu pneumatycznym,

mam Golfa Mk4, zamek elektryczny i reakcja natychmiastowa a wiem, że kumpel z A38L miał zwłokę przy pmneumacie -

zaprzeczcie albo potwierdźcie bo jest to proste sprawdzenie i nie trzeba szukać żadnej pompy - tylko szybkie odpowiedzi.

To już jest wyjaśnione jest tak jak piszes, pneumatyczny działa cicho i słychać ciche buczenie pompki i zamykanie trwa ciut dłużej niż w elektrycznym. W elektrycznym słychać siłowniki (tak jak by się zamykało sejf) i jest szybszy.

Teraz kolega się pytał jak wykorzystać dodatkowy przycisk do kufra.