Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 120 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam a4 b8 z 2010 r 120 km w tej chwili mam zrobione mapy i jest 163 km moje pytanie co mogę zrobić jeszcze bezpiecznego dla silnika żeby troszkę zwiększyć moc?

Opublikowano

wszystko co mogłeś to już wyciągnąłeś z tych 120KM. polecam lać mocniejszego diesla :D

Opublikowano
33 minuty temu, tobias napisał:

wszystko co mogłeś to już wyciągnąłeś z tych 120KM. polecam lać mocniejszego diesla :D

Nie wprowadzaj człowieka w błąd.

z wersji 120KM można bezpiecznie wyciągnąć dokładnie taką samą moc co z 143KM CAGa czyli okolice 180KM. Wszytsko co więcej chcesz to już mniejsze bądź większe modyfikacje mechaniczne. Zaczyna się od turbo z CAHA i okolice 200-210 są w zasięgu , jedyne ryzyko to wytrzymałość sprzęgła (może ślizgać)

robiliśmy takich aut kilka do tej pory, jak chcesz to podesle na PW wykresy

albo zajrzyj na FB,

https://www.facebook.com/digisoftpowered/

Pozdro

Opublikowano

Witam

Tak jak wcześniej pisałem dokonałem zmiany oprogramowania w czołowej warszawskiej placówce w Jankach na 180KM i 410Nm kilka lat temu. Działa bezawaryjne. Zmniejszyło się spalanie przy normalnej trakcji. Rzadko, przy skrajnych warunkach nieco ślizga oryginalne sprzęgło z 2011 roku. Częściej zrywa opony.

Pozdrawiam

Marek

Opublikowano

Głupoty ludzie piszą z turbo od caha czy cglc można mieć ponad 200km a z jakimś gtb i 230 albo 240 zależy od układu paliwowego. Wiadomo że seria sprzęgło wtedy zdechnie od niuta

Opublikowano
  • Autor

No właśnie szukałem odpowiedzi bo jak pisałem wyżej mam ze 120km zrobione 163km i od czasu do czasu potrafi mi się ściągnąć sprzęgło piszecie że może to być spowodowane podniesieniem mocy ale jak rozmawiałem z gościem ma hamownie i zajmuje się podnoszeniem mocy idzie w zaparte że tak nie morze być i jest to wina sprzęgła 

Opublikowano

Wymień sprzęgło wraz z turbiną CAHA lub CGLC i będziesz miał spokój na długo i moc 200PS. Ja zrobiłem na takim setupie 60tyś i zero problemów.

Opublikowano
  • Autor

Na mapach mogę z niej wykręcić 180 km to żeby się sprzęgło nie slizgało to mam założyć od silnika z oznaczeniem CAHA lajik zemnie co to da?

Opublikowano

Nie sprzęgło a turbinę od caha

Opublikowano
  • Autor

A jakie sprzęgło założyć żeby wytrzymało przy 180 km? Teraz mam z 120 km zrobione na 163km i zdarza się że się sprzęgło slizgnie

Opublikowano
14 godzin temu, czarny389 napisał:

A jakie sprzęgło założyć żeby wytrzymało przy 180 km? Teraz mam z 120 km zrobione na 163km i zdarza się że się sprzęgło slizgnie

Obij tarczę kevlarem i masz spokój 

Opublikowano
  • Autor

A kto coś takiego robi?

Opublikowano
13 godzin temu, czarny389 napisał:

A kto coś takiego robi?

Np Radzikowski w Warszawie. Kevlar zbrojony koszt 250zl robiłem i polecam.

Opublikowano
  • Autor

Wysyła się samą tarczę czy kompletne sprzęgło ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

każdy kto regeneruje sprzęgła ma wzmocnione obicia, kevlar jest tylko "w nazwie".

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 8.02.2019 o 17:09, czarny389 napisał:

No właśnie szukałem odpowiedzi bo jak pisałem wyżej mam ze 120km zrobione 163km i od czasu do czasu potrafi mi się ściągnąć sprzęgło piszecie że może to być spowodowane podniesieniem mocy ale jak rozmawiałem z gościem ma hamownie i zajmuje się podnoszeniem mocy idzie w zaparte że tak nie morze być i jest to wina sprzęgła 

Witam, jestem tu nowy ale też miałem modyfikacje 120km audi, mam teraz 173km i 430Nm. Poprzednie sprzeglo miałem awaryjne i wymieniłem na seryjne jeżdżę już 2 lata i nic się się dzieje. Można Jeszcze kręcić dalej ale to wymaga zmiany sprzęgła na mocniejsze, turbo od mocniejszej wersji wraz z intercollerem.